Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Nyförvärvet petas ur startsjuan

Anders Mellgren värvades till Indianerna – men petas ur premiärtruppen. Det avslöjar lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström.

Annons
Joel Andersson.

Redan nu, två veckor före elitseriepremiären hemma mot Dackarna den 5 maj, har Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström sin startsjua klar för sig. Det avslöjade han i samband med elitseriens upptaktsträff i Stockholm på tisdagen.

Inträffar inga skador eller andra problem kommer ”Dalle” att starta med Piotr Protaseiwicz, Niels-Kristian Iversen, Fredrik Lindgren, Antonio Lindbäck och Artem Laguta på de fem ordinarie platserna och Rory Schlein och Joel Andersson på reservplats.

Därmed väljer ”Dalle” att ställa över 23-årige nyförvärvet Anders Mellgren, som i fjol körde för Vargarna i allsvenskan och gjorde en match med Vargarna i elitserien. Mellgren som börjat säsongen starkt i England och snittat 1,970 poäng, inklusive bonus, för Rye House Rockets över sju matcher och 33 heat.

– Mellgren slåss om en palts med Joel, men jag räknar med att Joel kommer att köra. Han är trots allt en egen produkt, säger ”Dalle” och bekräftar därmed premiärlaget.

– Jag har inte bestämt hur jag ska placera in förarna, men det är de här sju som kommer att köra.

På tisdag kommer Indianerna att samla truppen, träna på Sannahed under dagen och köra en träningsmatch borta mot Eskilstunalaget Smederna på kvällen.

Klubbens utländska stjärnförare Piotr Protasiewicz och Niels-Kristian Iversen har lämnat återbud till den dagen, vilket gör att klubben då kommer att ge Mellgren chansen att köra, precis som Scott Nicholls och Robin Törnqvist.

– Vi kommer att köra med åtta förare där, så alla utom ”Pepe”, Iversen och Freddy Godlund kommer att vara med. Jag tror att det blir en jätteviktig dag för oss som lag. Inte minst att få komma till Eskilstuna och testa eftersom de har en speciell bana där som kan vara jäkligt dålig ibland, säger ”Dalle”.

Indianerna ska möta just Smederna på bortaplan redan i den andra elitserieomgången, den 12 maj. Något som gjort att kritiska röster höjts i Eskilstuna mot träningsmatchen som körs bara två veckor före den matchen.

– När elitserieschemat kom var det flera som ringde mig och frågade om vi inte skulle blåsa av den här träningsmatchen. Men om en press and practice gör att vi förlorar mot Indianerna i omgång två, då är vi inte värda att vinna den matchen, säger Jimmy Jansson, lagledare i Smederna.

Antonio Lindbäck och Joel Andersson, som vid sidan om Indianerna också kör för Masarna i allsvenskan, körde en träningsmatch med Avestaklubben borta mot Smederna i måndags.

Lindbäck visade samma fina form som i polska premiären förra helgen och körde in 14 av 15 möjliga poäng på fem heat, medan Joel Andersson fick nöja sig med fyra poäng på lika många framträdanden.

– Joel har startat säsongen väldigt bra och gjorde en sämre insats där. Men det berodde mycket på att han körde på en testmotor som han ville prova, så det hade vi med i beräkningarna, säger Anders Fröjd, som är förbundskapten för juniorlandslaget där Andersson är lagkapten och som var på plats på Smedstadion.

I morgon, torsdag, körs en returträningsmatch i Avesta där både Lindbäck och Andersson kommer att köra. Dessutom kommer Smederna till den matchen låna in Indianernas Robin Törnqvist. Andersson åker därefter till Esbjerg på lördag för en trenationslandskamp mot Danmark och Polen.

Mer läsning

Annons