Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nervös Jonsson inför Göteborgs GP

Nervös och lite orolig.
– Jag måste ta mig till minst semifinal för att inte tappa för mycket, säger Andreas Jonsson inför helgens GP i Göteborg.

Annons

I GP-premiären i polska Leszno för ett par veckor sedan blev det bara fem poäng och en 13:e plats. Långt ifrån Andreas Jonsson beräkningar.

På lördag hoppas han på ett bättre resultat.

– Jag sa till Frida (sambon, reds anm) förut i dag att jag känner mig pirrig i magen och faktiskt lite orolig. Jag känner pressen att jag måste köra bra för att inte tappa för mycket till toppen, säger Jonsson som har som mål i år att ta medalj.

Helgens GP körs på Ullevi i Göteborg.

– Det sätter ytterligare press på mig. Det kommer att vara många fans på plats och då vill man förstås prestera bra resultat.

Målet är minst semifinal, sedan kan allt hända menar Jonsson.

– Det gäller att ha en bra start för att komma bland de två bästa och ta sig till final. Väl i final är det så tajt att man likaväl kan vinna som komma fyra. Allt måste stämma.

I Leszno var inställningarna på cykeln fel.

– Jag vet inte om det berodde på nervositet eller ringrostighet men vi var för tunnelsseende och lade för mycket vikt på fredagens träning när det gällde inställningarna på cyklarna. Efteråt kunde jag direkt se att vi tog flera konstiga och dåliga beslut.

– Nu gäller det att vara mer öppen i sinnet och inte bara se åt ett håll.

När det gäller ringrostigheten försöker Andreas bara att få så många tävlingar som möjligt i kroppen. Så lite snopet var det när tisdagens seriematch mellan Västervik och Dackarna avslutades efter elva körda heat på grund av regn.

– Körningen kände inte riktigt bra där heller, så jag vet inte om det gjorde något för min del att den blev avslutad tidigare. Men det är klart att jag vill köra.

Men även om han är lite orolig och nervös ser han ändå fram emot lördagen.

– Det ska förstås bli jättekul och stämmer allt så kan det nog bli bra. Man vill ju visa vad man kan på hemmaplan.

Mer läsning

Annons