Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det rökt

– Jag blir arg efter det sista heatet. Och förbannad.
Den annars så lugne Jesper B Monberg var upprörd efter att ha blivit utesluten i det första nomineringsheatet.
Då var förlusten i måstematchen mot Vargarna redan klar.

Annons
David Hillborg fick problem med cykeln under hans första heat för kvällen. Och det var inte bara han som hade problem i Rospiggarna.

Det blev ingen seger för Jesper B Monberg i sin comeback mot Vargarna.

Tvärtom.

En svidande förlust.

Monberg själv avslutade dessutom med att ha blivit utesluten i sitt sista heat.

– Jag är förbannad för mitt sista heat. Han (Michael Jepsen Jensen) körde in i mig och tog med sig kopplingen, framhjulet, ja allt. Jag hade ingen chans, säger Jesper B Monberg.

Totalt körde Monberg ändå in sju poäng och var förhållandevis nöjd med sin insats .

– Det var okej. Det är tufft att komma igång när man har varit borta så länge. Det var inte perfekt, jag skulle ha haft nio poäng, säger Monberg.

Men om laginsatsen var han mer kritisk. Speciellt inställningen.

– Vi måste kämpa mera, vi ska fan vinna, säger han.

Rospiggarna fick ett tungt avbräck redan innan matchen då Przemyslaw Pawlicki inte kom till start och David Hillborg fick ersätta samtidigt som Krzystof Buczkowski flyttades upp som nummer fyra.

Och matchen var jämn. Till det femte heatet. Men när Michael Jepsen Jensen och Daniel King tog en femetta mot Monberg och Anton Rosén så skaffade sig bortalaget ett försprång som de aldrig släppte. Snarare utökade. Rospiggarna var aldrig nära att hota Vargarna om segern till slut.

Ryan Sullivan och Wieslaw Jagus tog sedan en femetta i matchens sista heat och putsade till slutresultatet.

Hur mycket påverkade det beskedet om Pawlicki er innan matchen?

– Det var inget vi tänkte på. Det är bara att gasa. Med eller utan honom, säger Monberg.

Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg var väldigt besviken efter matchen som inte alls blev som det var tänkt. Speciellt på reservplats där Rospiggarna tappade många viktiga poäng i och med omändringarna i laget.

– Så är det. Om vi tänker att Buczkowski hade kört där istället så, jag menar han tog 7+2 poäng som nummer fyra, säger Teurnberg som ändå berömmer inhoppande Hillborg:

– Men han kan faktiskt bättre. Det var synd i heat elva att han inte fick ta en poäng där när han var nära, men det var orutinen som gjorde att han inte lyckades.

Det här var en måstematch för er för att hålla slutspelsdrömmarna vid liv sa du innan matchen, hur går tankarna nu?

– Så var det. Men vi får försöka ta en match i taget nu. Jag skulle vilja vinna en match här på hemmaplan inför hemmapubliken, det har vi inte gjort ännu, säger Teurnberg.

Matchfakta

Rospiggarna-Vargarna 42-54

Rospiggarna: Ryan Sullivan 12, Wieslaw Jagus 11, Jesper B Monberg 7, Krzysztof Buczkowski 7, Mads Korneliussen 2, Anton Rosén 2, David Hillborg 1.

Vargarna: Michael Jepsen Jensen 12, Adrian Miedzinski 10, Krzysztof Kasprzak 10, Adam Shields 8, Kim Nilsson 7, Daniel King 4, Scott Nicholls 3.

Publik: 2 548.

Mer läsning

Annons