Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny smäll för Indianerna – Bjerre i krasch

Här är Indianernas nya skadesmäll. Kenneth Bjerre kraschade i GP-tävlingen i danska Vojens och det är tveksamt om han kan köra onsdagens semifinalretur mot Piraterna.

Annons

Kenneth Bjerre, som redan tidigare under säsongen haft sin beskärda del av skador, såg ut att gå mot en bra GP-tävling inför hemmapubliken. Men dansken krashade i semifinalen efter en tuff duell med Nicki Pedersen. Han blev liggande länge men kunde sedan hjälpas av banan.

Bjerre såg märkbart groggy ut men ville ändå köra omstarten. När sedan det heatet blåstes av för ojämn start kom Bjerre aldrig ut till omstarten.

Desto bättre gick det för svensken Andreas Jonsson som vann finalen före Peter Kildemand, Danmark, Krzysztof Kasprzak, Polen och Troy Batchelor, Australien. Jonsson inkasserade 15 friska poäng i totalen. Välbehövligt för Jonsson som haft en tung GP-säsong och är elva totalt.

Indianernas Fredrik Lindgren slutade åtta och ligger på nionde plats totalt. För Kenneth Bjerre blev det i alla fall en femteplats.

Nu återstår det att se om Bjerre hinner bli återställd till Indianernas semifinalretur mot Piraterna hemma på Ica Maxi arena på onsdag. Där ska Indianerna hämta upp 44-46 för en plats i SM-finalen.

Mer läsning

Annons