Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya attacken: "Är inte värda att vinna"

Först förlorade Piraterna SM-semifinalen mot Indianerna. Sedan gick lagledaren Stefan Andersson Skill till ny attack mot Kumlaklubben – som han inte anser vara värd att vinna SM-guld.

Annons
Stefan Andersson Skill.

Det var efter onsdagskvällens SM-semifinal, där Indianerna slog ut Piraterna och avancerade till final, som Motalaklubbens lagledare Stefan Andersson Skill återigen gick till attack mot Kumlaklubben.

Han menade att Indianerna ändrade på förutsättningarna genom att skrapa bort material från banan kanter för att förbättra innerspåren inför andra halvan av matchen, eftersom Indianerna hade fördel av innerspår i fem av de åtta sista heaten – bland annat både i heat åtta och nio, där Indianerna tog två femettor och i praktiken avgjorde matchen, och i de två avslutande heaten..

– De menar på att det är lika för alla men det är skitsnack. De har spår ett och tre i både heat 14 och 15. Så även om vi hade varit med där hade vi fått svårt, säger Andersson Skill till mvt.se.

Trots att Piraterna nu är utslaget ur SM-slutspelet tänker Andersson Skill göra allt som står i hans makt för att stoppa Indianerna från att ta guldet genom att hjälpa Vetlandas lagledare Bosse Wirebrand och Fredrik Staaf.

– Jag kommer prata med både Bosse Wirebrand och Fredrik Staaf att de får hålla koll på vad de (Indianerna) håller på med, för det är inte okej. Jag kommer hjälpa dem så mycket jag kan för jag tycker guldet ska hamna i Småland. De (Indianerna) här är inte värda att vinna guld, så känns det nu, säger Andersson Skill till mvt.se.

Det har varit många turer mellan Stefan Andersson Skill, lagledare i Piraterna och fram till i augusti svensk förbundskapten, och Indianerna den senaste månaden.

Efter att Piraternas förare Darcy Ward åkt fast i ett alkoholtest men ändå blivit uttagen till seriematchen mot Indianerna kritiserade Kumaklubbens lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström sin kollega i Piraterna hårt – och därefter lämnade klubben in en formell protest mot uttagningen. Något som fick Andersson Skill att kalla "Dalle" för "världens tönt" i Aftonbladet.

Efter matchen gick Andersson Skill ut i NA och anklagade Indianerna för ekonomisk dopning och hävdade att klubben var skyldig förare pengar. Och efter att det blivit klart att lagen skulle mötas i SM-semifinal kallade Andersson Skill först Indianerna för "lillebror" i direktsänd tv innan ett Twitterbråk utbröt.

Mer läsning

Annons