Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piraterna-Vargarna

Derbydags på Dunteberget. Piraterna tar emot Vargarna. Här kan följa kampen live och läsa det viktigaste inför matchen.

Annons

Klicka här för att komma direkt till matchrapporten!

Daniel Andersson, assisterande lagledare Piraterna.Östgötaderby i speedway. Det tror Daniel Andersson kommer locka storpublik till Motala arena.

– Efter att vi vann i sista heatet mot Indianerna hemma och körde över Hammarby borta förra veckan så känns det som speedway blivit hett i Motala igen. Det ska det ju vara. Jag har inte riktig koll på de unga förarna i Vargarna. Men Nicki Pedersen lär bli farlig, han åkte ju fortast av alla i Göteborg i helgen.

Peter Jansson lagledare i Vargarna.– Det kommer bli tufft , vi brukar ha det svårt i Motala. Förra året gjorde vi vår bästa match på flera år där. Då förlorade vi med bara två poäng. Å andra sidan vann vi hemma så vi fick med oss bonuspoängen. Men vi ska absolut göra allt för att skrälla nu. Jag tror publiken kommer få se en väldigt bra match.

Läget i lagen

Vargarna: Nicki Pedersen visade storform i GP:et på Ullevi i helgen och körde in flest poäng av alla i grundomgången. För att sedan försvinna på ett spektakulärt sett i semifinalen när han rammade Thomas H Jonasson.

– Nicki är i bra form och jag tror han kommer åka fort i kväll också. Tyvärr får vi klara oss utan Bjarne Pedersen som är en viktig kugge i vårt lag, säger lagledaren Peter Jansson.

Piraterna: Greg Hancock och Chris Holder var tvåa och trea i GP:et på Ullevi i helgen. Holder körde dessutom fullt och tog 18 poäng i Polen i söndags. Så formen på Piratenras två stjärnor kan man då inte klaga på.

– Holder börjar komma i riktigt bra form. Han kör riktigt fort. Jag tycker alla är i bra form. Vi vill få i gång Anton lite mer så han kan ta några poäng av deras trea och fyra. Han har gjort vad han ska men vi strävar framåt hela tiden. Vi vet att han kan åka fort när han bara kommer iväg.

Mer läsning

Annons