Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Lindbäck gömde sig i en ravin 

Antonio Lindbäck flydde från polis och gömde sig i en ravin. Det framgår nu när Indianstjärnan åtalas för grovt rattfylleri.

Annons
Antonio Lindbäck får köra i VM-kvalet på Oliver Berntzons bekostnad.

NA har tidigare berättat om hur 29-åringen återigen kombinerat alkohol med bilkörande. Det var den 16 mars, strax efter midnatt, som Lindbäck stoppades av polisen i Krylbo i Dalarna. Enligt Avesta Tidning uppgavs Lindbäck ha haft 1,5 i promillehalt. På torsdagen skriver Expressens nätupplaga att åklagarkammaren i Falun valt att åtala Indianernas stjärnförare. Åklagaren yrkar på att Lindbäck ska fällas för grovt rattfylleri.

I de första artiklarna om skandalen påstods det att Lindbäck kört fram och tillbaka med bilen på sin gata. Nu framkommer nya detaljer i polisens förundersökning. Bland annat vittnar de inblandade poliserna om att Lindbäck flydde till fots när de närmade sig. Han uppges även ha gömt sig i en ravin. Polisen satte på Lindbäck handfängsel eftersom att de ansåg att ”det förekom flyktfara”.

Lindbäck har erkänt brottet. Enligt Expressen har han som försvar fört fram att han ”inte vanemässigt kör bil när han är påverkad av alkohol” och att han fått professionell hjälp för sina missbruksproblem.

Mer läsning

Annons