Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reserven tvingas tacka nej: Kan inte köra mot Vetlanda

Här är nya bakslaget i Indianernas desperata jakt för att få ihop ett lag till morgondagens match: Robin Törnqvists tvingas tacka nej.

Annons
Robin Törnqvist.

På måndagsmorgonen fick Robin Törnqvist, 28, ett samtal från Indianeras lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström med en förfrågan om att göra elitseriedebut för klubben i morgondagens match borta mot Elit Vetlanda.

Men nyförvärvet tvingades tacka nej. Det spruckna revben som den senaste tiden hämmat Törnqvist är nämligen nu helt av, visar en ny röntgenundersökning.

– Jag sa till Daniel att det inte fair varken mot mig eller mot laget att tacka ja. I det här läget skulle jag inte kunna prestera i närheten av hundra procent, säger Törnqvist.

Det var i allra första heatet av den allsvenska premiären med Valsarna den 7 maj som Törnqvist gjorde en så kallad ”kavaljerstart”. Han slog alltså runt efter att ha fått ett res på cykeln precis efter start – och landade så illa att han spräckte ena nyckelbenet.

Läkarna rekommenderade ändå sex veckors vila, men Törnqvist gjorde comeback bara sju dagar efter kraschen. Återigen med Valsarna, mot Griparna. Det höll – i två heat. Sedan tvingade smärtan honom att vila i ytterligare en dryg vecka, men i lördags testade han en ny comeback, den här gången för Indianernas farmarlag Team Rasta i division 1. Men också den comebacken tog slut efter två heat.

– Jag kände direkt i första heatet att det drog isär i axeln, och jag har känt att jag har som en knöl där. Det andra heatet gick jag ut och körde på ren adrenalin och frustration över att det gjord så ont. Och det gick ju bra, jag vann det, men jag kände: ”Det här går inte”, säger Törnqvist.

I stället åkte han in till Centralsjukhuset i Karlstad och fick på nytt sin axel röntgad.

– Då konstaterade de att nyckelbenet nu är helt av. De kollade de gamla bilderna också, för att se om de missat något, men då var det inte av. Så det har hänt något sedan smällen. Förmodligen när jag provat på och kört igen, säger Törnqvist och fortsätter:

– Antagligen var nyckelbenet så pass spräckt att det var väldigt nära att det skulle gå av. Och så blev det så här. Läkaren frågade mig: ”Har du tagit det lugnt?” ”Njae, det kan jag väl inte säga …”

Nu väntar ny skadefrånvaro för Törnqvist, men inte särskilt länge. Han siktar på comeback redan den 18 juni, när Valsarna har hemmamatch mot Västervik i allsvenskan.

– Jag fick besked i dag att det inte blir någon operation, så det är bara att fortsätta med laserbehandling och så ska jag ta nya röntgenbilder nästa vecka. Jag räknar med att jag är tillbaka till den 18 juni, säger Törnqvist.

Mer läsning

Annons