Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna föll med flaggan i topp

– Jag sa inför matchen att man måste ha lite tur och det hade vi inte i dag. Hade vi haft det hade vi kunnat vinna.
Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg var – trots förlust – nöjd efter 53–43 borta mot Dackarna.

Annons
Kauko Nieminen i ledning. Men trots bra körning från både Nieminen och Pawlicki så blev det en ny förlust för Rospiggarna.

Bortamatch mot serieledarna kunde blivit en jobbig historia för Rospiggarna.

Efter 35–61 på hemmaplan mot Dackarna var det nog inte många som trodde att man skulle kunna vara i närheten av poäng. Men det var man.

”Bara” 53–43 är ett resultat som Mikael Teurnberg kunde vara mycket nöjd med.

– Kan man vara nöjd efter en förlust så är det nog det jag är just nu. Vi visar att vi fortsätter att kämpa hela vägen, säger han nöjt.

Nieminen i form

Framför allt var det Przemyslaw Pawlicki och Kauko Nieminen som imponerade mest. Tolv respektive tio poäng lyckades duon skrapa ihop – poängbäst för Rospiggarna under tisdagskvällen.

– Det känns oerhört skönt. Jag har hela tiden trott på de här killarna och kört mycket med dem trots att det funnit de runt omkring som tvivlat. Nu tycker jag att de bevisar varför de har fått köra.

– Kauko har nu kört bra i tre matcher i rad och här i kväll vann han mot riktiga toppförare och visade vad han går för. Och dessutom gjorde han det från plats fyra, vilket är en svår plats.

Ja, din omgruppering inför returen gav lyckat resultat; Pawlicki på reservplats och Nieminen uppflyttad på ordinarie plats?

– Verkligen. Det var kul att de släppte för Pawlicki. Och som han körde! Att slå förare som Fredrik Lindgren, det är inte dåligt.

Samtidigt fanns det andra förare i laget som inte kom upp i normal kapacitet.

Jesper B Monberg tog fyra poäng och Mads Korneliussen lyckades bara köra hem en poäng totalt.

– Det är där vi förlorar matchen kan man säga. Hade de kört in så många poäng som vanligt hade vi faktiskt kunnat vinna matchen.

– Korneliussen har ju kört bra tidigare och det är typiskt att han har en dålig dag just en sådan dag som det stämmer för de andra.

Är det inte lite typiskt för er i år?

– Jo, men så är det ju. Å andra sidan körde vi med det bästa laget vi kunde ställa på banan i dag, det har vi inte kunnat göra så ofta under säsongen, säger Teurnberg.

Piraterna nästa

Nu hoppas han att laget fortsätter på samma sätt även nästa tisdag när Piraterna kommer på besök.

– I kväll kände jag konturerna av det lag som vi kan bygga vidare på inför nästa säsong. Det känns faktiskt riktigt bra, trots förlusten.

Matchfakta

Dackarna-Rospiggarna 53-43

Dackarna: Rune Holta 14, Andreas Jonsson 13, Peter Karlsson 7, Ricky Kling 7, Fredrik Lindgren 6, Hans Andersen 5, Ludvig Lindgren.

Rospiggarna: Przemyslaw Pawlicki 12, Kauko Nieminen 10, Wieslaw Jagus 7, Ryan Sullivan 7, Jesper B Monberg 4, Anton Rosén 2, Mads Korneliussen.

Publik: 2 698.

Mer läsning

Annons