Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sajfutdinov bryter tystnaden om Indiankonflikten

För första gången kommenterar ryske speedwaystjärnan Emil Sajfutdinov konflikten med Indianerna.

Annons
Emil Sajfutdinov.

När Emil Sajfutdinov värvades till Indianerna var tanken att han skulle leda laget till SM-guld. Men det blev bara fyra matcher i Indianvästen. 

Efter att ha bett om att slippa köra vårens hemmamatch mot Vargarna blev ryssen petad i nästa match mot Smederna när ersättaren Rune Holta körde bra.

Sajfutdinov och managern Tomasz Suskiewicz svarade då med att bojkotta Kumlaklubben resten av säsongen.

För första gången kommenterar nu den ryske världsstjärnan schismen med Indianerna.

Till speedwaynyheter.se säger Sajfutdinov: 

-  Jag vill helst inte prata om det. Det var dock en väldigt bra erfarenhet för mig, men jag hoppas att jag inte gör något sådant misstag igen.

Sajfutdinov har nu gjort klart med sin förra klubb Elit Vetlanda i elitserien kommande säsong.

- Jag har en väldigt bra kontakt med Bosse (Wirebrand) och fansen i Vetlanda. Han var väldigt intresserad att få mig tillbaka. Jag tycker att jag behöver åka på en bana där jag har problem för att bli en ännu bättre förare. Detta gör mig även redo för tuffare situationer på banan, säger han till speedwaynyheter.se.

Sajfutdinov var på väg mot VM-guld då han skadade sig och missade slutet på säsongen. Han blev därför utan medalj.

Din säsong slutade på ett tråkigt sätt, hur går rehabiliteringen?- Min sjukgymnastik går väldigt bra. Jag befinner mig på Rihuma Clinical Centre i Spanien just nu. Allt går snabbare än planerat. Doktorerna här är nöjda med mina framsteg och det är jag också.

Hur upplevde du kraschen den svåra kraschen i Torun?- Alltså, kraschen i Torun var en ”racing incident”, det är så det kan gå ibland. Vad kan man göra? Man får glömma allt och fortsätta fokusera på nästa år.

Du hade mer eller mindre säkrat en medalj i VM när detta hände. Vad är dina tankar om det?- Om du är skadad tänker du inte på medaljen. Det är så klart en tråkig situation, men det första man tänker på är att komma tillbaka ”fit for fight” till nästa år, säger han till speedwaynyheter.se.

Mer läsning

Annons