Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sajfutdinovs säsong över

Emil Sajfutdinov är borta resten av säsongen.
Detta efter den handledsskada han ådrog sig i GP-tävlingen i Målilla.
– Ett jätteavbräck för oss. Han skulle kört båda matcherna mot Vetlanda och i slutspelet, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Annons
Emil Sajfutdinov, i blå hjälm, flyger efter att Tomasz Gollob kört på honom. Sajfutdinov skadade sin handled och kommer inte att köra mer den här säsongen.

Emil Sajfutdinov hann knappt komma tillbaka från den svåra armskada han ådrog i GP-tävlingen i Prag i den 22 maj.

I lördagens GP-tävling i Målilla var oturen framme igen.

I sitt femte heat för kvällen blev han påkörd av Tomasz Gollob som kom helt fel in i den andra svängen. Vissa menade att Gollob i sin jakt på att ta den så efterlängtade VM-titeln chansar lite väl mycket i vissa lägen.

– Man kan se hur mycket han vill ha VM-titeln. Han är så otroligt fokuserad. Men i vissa lägen borde han tänka sig för, säger Greg Hancock.

Det ryktades först att Sajfutdinov skulle ha brutit handleden. Men enligt uppgifter som TT fått ska inget vara brutet.

Men han ska ha vridit till handleden så pass illa så att det är uteslutet att han kommer tillbaka den här säsongen.

– Jag har själv inte varit i kontakt med honom i dag. Jag låter dem vara ifred och ska höra av mig till honom i morgon. Men jag hade det på känn redan efter att jag hade pratat med honom i går kväll. Då trodde de att den var bruten. Jag förstår killen, det är jobbigt att komma tillbaka två gånger från skada under en säsong, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson som givetvis tyckte det var jättetråkigt att Emil nu blir borta resten av säsongen.

– Det är skit. Det är ett avbräck som heter duga, vi mister en världsstjärna. Vi har ett bra lag, men en sån kille som Emil tar ju en plats. Han skulle ha kört båda matcherna mot Vetlanda och i slutspelet.

Utan Sajfutdinov att tillgå satsar Piraterna på samma manskap i tisdagens match mot Rospiggarna som senast.

– Det är inte mycket att ändra på. Vi ska göra tre riktigt bra matcher innan slutspelet nu, säger Andersson.

Lagen:

Piraterna: 1) Greg Hancock, 2) Robert Kosiecha, 3) Jonas Davidsson, 4) Rafal Dobrucki, 5) Antonio Lindbäck, 6) Maciej Janowski, 7) Linus Sundström, 8) Tomas Bäck.

Rospiggarna: 1) Jesper B. Monberg, 2) Kauko Nieminen, 3) Wieslaw Jagus, 4) Przemyslaw Pawlicki, 5) Ryan Sullivan, 6) Anton Rosén, 7) Mads Korneliussen, 8) Linus Lydin.

Mer läsning

Annons