Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon tog tung skalp

Unge Indianföraren Simon Gustafsson tog en mycket fin skalp på lördagskvällen när han kvalade in till GP-challenge-finalen.
– Jag var här för att se och lära, skrattar Gustafsson.

Annons
Simon Gustafsson(mitten) är klar för GP Challenge-final.

En strålande start med två heatsegrar la grunden för Gustafsson fina kväll. För trots att de två följande heaten blev misslyckade hade han fortfarande chansen att nå en finalplats inför det sista. Och den tog han.

– Jag var tvungen att vinna och satsade allt. Peter Ljung låg före länge men jag tog honom i sista svängen, skitkul, berättar en mycket nöjd Gustafsson.

Slåss om tre platserFjärdeplatsen gör att Gustafsson får köra final i GP Challenge som avgörs i Vetlanda den 20 augusti. Sexton förare gör där upp om tre platser till nästa säsongs GP. För Gustafsson som har som målsättning att köra VM först 2013 kom finalbiljetten som en överraskning.

– Jag var här för att se och lära men nu kör man så klart för att vinna. Får jag till en bra tävling så kan jag ta en GP-plats, säger Gustafsson som rankar lördagens tävling högt.

– Det är många bra förare som kör här och det är jättebra värdemätare. Eftersom allt avgörs på en dag kanske man inte ska dra allt för stora växlar men det är helt klart en av de bästa tävlingarna jag har gjort. Vann tävlingen i Lettland gjorde Peter Ljung som tog 13 av 15 poäng.

Till finalen i Vetlanda tog sig även Indianförarna Antonio Lindbäck, som kvalade i kroatiska Gorican, liksom Joonas Kylmäkorpi och Piotr Protasiewicz som tävlade i italienska Lonigo. Dansken Niels Kristian Iversen lyckades däremot inte i kvalet och får inte köra finalen.

Mer läsning

Annons