Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Holta i Indianerna

Tredje nyförvärvet på tre dagar. Nu är också Rune Holta, trefaldig lagvärldsmästare, klar för Indianerna. Därmed saknas bara en förare innan truppen är fylld.

Annons
Rune Holta. Kalsongmodell - enligt Wikipedia.

Rune Holta, som körde för Indianerna 2009, gör comeback i Kumlaklubben och blir därmed klubbens fjärde nyförvärv inför säsongen 2012. Det bekräftar klubben i ett pressmeddelande. Sedan tidigare har klubben gjort klart med Kenneth Bjerre, Hans Andersen och gästföraren Mathias Thörnblom.

Stark meritlistaDen 38-årige veteranen är född och uppvuxen i Norge, men tävlar för Polen. Tillsammans med dem har han tagit hem tre lag-VM-guld, och han har kört elva säsonger i GP-serien med två GP-vinster och en sammanlagd fjärdeplats 2010 som bästa resultat. I år slutade han på 13:e plats i GP-serien.

Holta har också tagit flera individuella norska och polska mästerskapstitlar, och han har fyra lag-SM-guld med Valsarna och VMS Elit. De två senaste säsongerna har han kört för Dackarna.

Nästan fullt lagMed Joonas Kylmäkorpi, Antonio Lindbäck, Piotr Protasiewicz, Bjerre, Andersen och Holta klara återstår nu bara ett hål att fylla i Indianernas ordinarie trupp inför 2012.

Simon Gustafsson har redan erbjudits kontrakt och även Grzegorz Zengota ligger bra till för en plats.

Läs mer om Holta och Indianernas lagbygge i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons