Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storförlust för Rospiggarna

En dålig inledning.
Och till slut en rejäl utklassning.
– Det är många lag som har förlorat stort här nere, men det är klart att jag hade hoppats att vi skulle ha kunnat stå upp bättre, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg efter storförlusten, 33-63, mot Vargarna.

Annons

Det började illa för Rospiggarna– redan innan matchen. Sent på måndagskvällen tvingades Wieslaw Jagus, en av heatledarna lämna återbud på grund av magsjuka, och Rospiggarna fick köra så kallat riders replacement för honom.

Och hans frånvaro märktes.

Av hans fyra ordinarie heat förlorade Rospiggarna tre med 1-5, hans ersättare tog 4 poäng tillsammans.

Men det är bara en av förklaringarna till de alltför stora siffrorna.

Lagkaptenen Ryan Sullivans tre poäng är en annan.

– När vi tappar Jagus så blir det jobbigt. Till slut hade vi knappt folk att köra med. Ryan kände sig inte hundra procent innan och körde inget extra heat. Banan är ganska speciell och han hade poängen med sig in i första sväng men kom sedan på mellanhand och gjorde lite misstag, säger Teurnberg om Sullivan.

Även Krzysztof Buczkowski och Anton Rosén hade en tung kväll med tre respektive två poäng.

Men det fanns ljusglimtar i mörkret.

Kauko Nieminen, som var tillbaka efter petningen senast, tog 11 poäng, och Jesper B Monberg som i sin andra match efter comebacken körde in 9 poäng.

– Det var som jag sa innan att jag hoppades på Kauko, han tog 11 poäng men hade bud på mer. Det var kul och jag hoppas att det kan vara en vändning för honom, säger Teurnberg om Nieminen.

Vargarna tog sin första femetta, av totalt sju, redan i matchens första heat. Rospiggarna tog en femetta, sin enda i matchen, i det sjätte heatet när Monberg och Mads Korneliussen kunde minska avståndet till 21-15 och en litet hopp tändes.

Kort därefter släcktes det.

Två femettor av Vargarna och i paus var ställningen 38-22.

Sedan fortsatte raset.

– Ta till exempel Ryan, som hade en dipp. Han har legat mellan 10-12 poäng i nästan varenda match, förutom mot Vetlanda borta, annars. Tre poäng ska han inte åka in, säger en besviken Teurnberg.

Säsongen hittills har varit kantad av bakslag för Rospiggarna och Teurnberg.

– Jag sa det inför matchen senast att vi hade vårt bästa lag på pappret och så hände kallduschen med Pawlicki, och idag (läs igår) det här med Jagus. Det är bara den första matchen jag har kunnat köra med det lag som jag har velat och då skadade sig Monberg, sedan har jag inte kunnat göra det i någon match. Det känns tungt, men vad ska jag göra? Det är bara att försöka komma igen, säger Teurnberg.

– Nu är det Dackarna hemma på tisdag och det blir tufft, men jag hoppas vi kan göra en bra match. Vi får ta en match i taget.

Matchfakta

Rospiggarna 33

Vargarna 63

Vargarna: Krzysztof Kasprzak 15, Michael Jepsen Jensen 11, Adam Skornicki 10, Adrian Miedzinski 9, Adam Shields 6, Scott Nicholls 5, Kim Nilsson 4, André Hertzberg 3.

Rospiggarna: Kauko Nieminen 11, Jesper Monberg 9, Mads Korneliussen 5, Krzysztof Buczkowski 3, Ryan Sullivan 3, Anton Rosén 2.

Publik: 2 160.

Mer läsning

Annons