Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svemo: "Inte verklighetsförankrat"

Det har gått en vecka sedan bomben slog ned: Speedwayen tänker lämna Svemo. Nu ger Svemo sin bild av skeendet i ett långt pressmeddelande.

Annons

Det är Svemo, Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, som på sin egen hemsida publicerat ett pressmeddelande där de i långa stycken dömer ut speedwayens försök att bryta sig ur Svemo redan till nästa säsong.

Det var förra tisdagen som Elitföreningen Svensk Speedway (ESS) presenterade en överenskomelse om att trackracingsektionen, med bland annat speedway och isracing, skulle bryta sig ur Svemo efter en längre tids bråk. Svemo var då med på tåget, men i dagens pressmeddelande planterar de stora frågetecken kring det nya förbundsbygget.

Bland att skriver Svemos generalsekreterare Per Westling att det inte är verklighetsförankrat att "att 'hela verksamheten' med personal, avtal, ekonomi och allt bara kan flyttas över från den ena organisationen till den andra."

Dessutom skriver Westling: "Att bilda ett nytt specialidrottsförbund för Trackracing bedömer vi, som i dag driver den praktiska verksamheten, som en mycket dyr och komplicerad historia som absolut inte kan vara färdig redan 1 januari 2015."

I slutet tillägger han också: "Vi är mycket medvetna om att liknande försök gjorts flera gånger tidigare och att just diskussionen om att bilda eget förbund dyker upp med jämna mellanrum."

Enligt Svemo har flera förare och klubbar hört av sig och varit oroliga kring turbulensen, och att de inte vill vara inblandade i bildandet av det nya förbundet. "Inga klubbar, förare eller medlemmar kommer att ”kastas ut” ur Svemo mot sin vilja", skriver Westling.

Mer läsning

Annons