Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff debut för Balinski

Rutinerade polacken Damian Balinski gjorde debut för Indianerna. Men elitseriepremiären mot Västervik vill både Indianerna och Balinski glömma.

Annons

35-årige Balinski körde för Piraterna 2003-2010 och Vetlanda 2011. I fjol körde han för allsvenska Örnarna och Gnistorna.

För en månad sedan kraschade Balinski våldsamt  i en träningsmatch i Polen – men han klarade sig mirakulöst från några skador .

På tisdagen debuterade han för Indianerna på reservplats tillsammans med Mathias Thörnblom. Men det blev ingen rolig kväll i Västervik för vare sig Balinski eller Indianerna. I det första reservheatet tog han en poäng när Västerviks Troy Batchelor och örebroaren Ludvig Lindgren (lillebror till GP-stjärnan Fredrik) tog en femetta. I sitt andra heat nollades Balinski när Niels-Kristian Iversen vann. När det var dags för Balinskis tredje heat plockades han bort när Indianerna inför det åttonde heatet redan var i 29–13-underläge och toppade laget. Tredje och sista insatsen för Balinski kom i matchens elfte heat. Då blev han tvåa i reservheatet bakom Batchelor.

Västervik vann till slut med 53–37. Men slutsiffrorna låter jämnare än vad matchen var: Västervik rivstartade, ledde med 22–8 efter fem heat och 37–17 efter nio, och gav aldrig Indianerna någon chans. Först när det redan av agjort putsade Indianerna till siffrorna.

Som ett exempel tog Västerviks reserver Batchelor (10) och Lindgren (6) totalt 16 poäng, jämfört med Thörnblom (0) och Balinski (3) hos Indianerna.

– Jag är väldigt arg. Jag tog inte tillräckligt många poäng och vi förlorade, säger Balinski och fortsätter:

– Vi är inte alls glada. Vi måste se till att vara bättre nästa match. Vi ska jobba hårdare, då kommer det att bli bättre.

Hur det kom sig att så många Indianförare hade problem var svårt att förklara.

– Jag vet inte, vi hade problem. Jag vet inte vad det var som hände. De (Västervik) var snabba och vi fick bekymmer, säger Damian Balinski.

Mer läsning

Annons