Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft för Rospiggarna

Superlaget Dackarna med Ortalabon Andreas Jonsson i spetsen. Det blir inte lätt för Rospiggarna i kväll.
– Nej, vi får fajtas i ett heat i taget, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons

Serieledande Dackarna, med bara en förlust, mot tabelljumbon Rospiggarna, med bara en vinst. Det ska mycket till för att Rospiggarna ska ta säsongens andra seger ikväll.

– Ska vi åtminstone kunna störa dem krävs det att alla förare samtidigt kör på toppen av sin förmåga, men det är sällan det blir så, säger Teurnberg.

Trots den på papperet ojämna matchen hoppas han på en speedwayfest.

– Det finns förutsättningar för en bra match, med fin speedway. Jag hoppas på mycket publik och det är alltid kul när Andreas Jonsson kommer ”hem” och kör. Och vi ska ge allt för att störa dem.

Rospiggarna har hittils kört tio matcher och bara vunnit en. NT bad Mikael Teurnberg ge sitt omdöme om förarna så här långt:

Ryan Sullivan: – Han har varit väldigt bra. Han har tagit sin kaptensroll på bästa sätt, visat en härlig kämpaglöd och ligger i toppen av elitserien poängmässigt.

Wieslaw Jagus: – Fullt godkänd. Han är inte riktigt bekant med vår bana ännu, men har i alla fall tagit riktigt bra med poäng. Har missat två matcher på grund av sjukdom och han är en av de förare vi inte har råd att vara utan.

Mads Korneliussen: – Är den stora positiva överraskningen. Han värvades som reserv, men visade direkt när han fick chansen då Monberg skadade sig att han är en bra förare. Dessutom är han en härlig fajter och en suverän kille att ha att göra med. Honom ser jag gärna i Rospiggarna fler säsonger.

Jesper B Monberg: – Har ju bara åkt tre matcher för oss på grund av skadan, men han har visat att han är rejält på gång nu igen. Vi har saknat honom väldigt mycket och det är en kille som visat att han betyder mycket även vid sidan av banan.

Przemyslaw Pawlicki: – När vi värvade honom visste jag bara att han var en mycket lovande förare. jag tycker att han gjort det man kan förvänta sig, och lite till, av en 18-åring som kör sitt första år i Sverige. Han behöver lite mer tid för att köra bra även på vår bana i Hallstavik, sedan blir det kanonbra.

Anton Rosén: – Jag hade nog förväntat mig att han skulle tagit ett steg till i utvecklingen redan nu, men det är något som inte stämmer för honom. Vi har pratat mycket och jag tror att det kanske är så att han körde för många tävlingar i maj-juni och han därför blivit sliten. Man måste återhämta sig också. Sedan, om han ska bli en riktigt bra speedwayförare, måste han få till bättre starter. Det går inte annars.

Sebastian Aldén: – Började säsongen riktigt bra, fick en svacka, och skadad sig sedan tyvärr vid två tillfällen och har missat åtta veckor. Nu är han tillbaka och jag håller ögonen på honom och han är aktuell igen framöver.

Ben Barker: – Har varit en besvikelse för mig. Hans första match var riktigt bra, men sedan har det inte hänt någonting. Han har fått stå över ett tag och vi får se hur det blir framöver. Jag tror att det blev tuffare än han trodde att komma till Sverige och elitserien, men jag vet att han jobbar hårt för att få till det.

Kauko Nieminen: – Började riktigt lovande, men har haft massor av oflyt. Han självförtroende har vacklat lite, men jag hoppas att hans insats mot Vargarna senast (11 poäng) kan ändra på det. Kauko är en genomtrevlig och snäll kille som tyvärr alldeles för ofta tar med sig sin snällhet ut på banan. Han måste tuffa till sig. Kapaciteten har han.

Lagets insats: – Jag trodde det skulle gå bättre än så här. Men vi visste att vi är skadekänsliga och det har ju märkts i takt med alla skador vi drabbats av. Men det här laget är, som jag sa redan innan säsongen, byggt på sikt och det måste få ta lite tid. Vi har garanterat den billigaste truppen i hela serien, något som kan betala sig kanske redan nästa år.

Finns det något som du som lagledare kunnat göra annorlunda?

– Jag vet inte riktigt. det känns inte så. Jag har inte kunnat välja det lag jag velat förutom i första omgången, sedan har alla skador begränsat möjligheterna. Vad jag vet är att jag i alla fall fått killarna att trivas i laget. sedan är det ju alltid så att alla förluster gör jobbet svårare på alla plan. Man ska heller inte glömma att det inte bara är alla förare utom Ryan som är ny, jag är det också.

Målet för resten av säsongen?

– Vi har ett grymt tufft program kvar, men målet är att i alla fall vinna en hemmamatch innan det är över!

Lagen

Rospiggarna

1. Jesper B Monberg

2. Mads Korneliussen

3. Wieslaw Jagus

4. Przemyslaw Pawlicki

5. Ryan Sullivan

6. Kauko Nieminen

7. Anton Rosén

8. Pontus Aspgren

Dackarna

1. Andreas Jonsson

2. Hans Andersen

3. Fredrik Lindgren

4. Peter Karlsson

5. Rune Holta

6. Ricky Kling

7. Ludvig Lindgren

8. Joel Larsson

Mer läsning

Annons