Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft möte för Rospiggarna

35–61 senast och Rospiggarna kommer inte att få det lättare när bortamötet mot Dackarna ska köras.
– Men det handlar om tävlingsmänniskor det här även om man måste vara realist, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons

Toppen mot botten. Storsatsande Dackarna tar i kväll emot Rospiggarna som endast har en seger, borta mot Valsarna.

– Det är klart att det är en oerhört tuff match. Man brukar säga att allting kan hända, men det är klart att vi måste vara realister nu också. Dackarna satsar stenhårt för att ta SM-guldet, säger Mikael Teurnberg.

Han har roat sig med att jämföra de båda lagens löpande poängsnitt. Dackarna har 45 och Rospiggarna ligger på 35–36.

Stor skillnad

– Tio poängs skillnad är väldigt mycket och jag skulle tippa på att vi har knappa fjärdedelen av deras förarbudget. Ska vi klara av att vinna så måste vi ha lite flyt med domare och så måste de få lite grus i maskineriet.

Under uppehållet för lag-VM har Rospiggsförarna tagit det lugnt. Kauko Nieminen, som var den enda förare som var uttagen för VM åkte ur med Finland redan i semifinalen.

– Resten har tagit det rätt lugnt. Wieslaw Jagus som kände sig lite småskadad tidigare har fått vila och jag vet att Ryan Sullivan har varit i väg på en veckas semester så det är ett laddat gäng som kommer till start.

Teurnberg väljer att köra med samma lag som senast, enda ändringen är att Przemyslaw Pawlicki fått flytta ner till reservplats och Kauko Nieminen får ta den ordinarie platsen i stället.

– Jag tycker Pawlicki har kört bra, men han har fått köra många tuffa heat. På reservplats får han det lite lättare och jag tycker det ska bli spännande att se vad han kan göra.

Aspgren skadad

Mikael Teurnberg hade även tänkt köra med Pontus Aspgren, men han bröt nyckelbenet förra veckan.

– Jag lider verkligen med honom. Han hade precis kommit tillbaka från skada och jag hade tänkt att köra en del med honom nere i Målilla. Så åker han på en ny skada och blir borta i ytterligare fyra veckor. Då är ju säsongen i princip slut. Verkligen trist för honom.

Mer läsning

Annons