Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Lindgren får VM-wildcard

Örebroaren och indianföraren Fredrik Lindgren lyckades inte köra till sig nytt VM-kontrakt. Nu får han ett gratis. Polska Europsport uppger att Lindgren är en av fyra förare som tilldelats wildcard till 2014 års GP-säsong.

Annons

Fredrik Lindgren, 28, slutade elva i årets VM-serie i speedway, långt från den åttondeplats som hade gett en ny biljett till GP-cirkusen.

Men nu står det klart att Lindgren ändå får köra vidare i världsmästerskapet. Det uppger polska Europsport, som säger sig ha säkra uppgifter på att Lindgren tilldelats ett av fyra wildcard till VM-serien.

För Lindgren blir 2014 sjätte raka fulla VM-säsongen. Totalt har örebroaren vunnit en av sina 72 VM-starter och varit på pallen åtta gånger.

Övriga tre frikort ska enligt samma källa ha tilldelats polacken Tomasz Gollob, australiensaren Chris Holder och Andreas Jonsson.

Därmed kommer hela topp 13 från årets VM att få köra även i 2014 års serie, eftersom polacken Krzysztof Kasprzak sedan tidigare kvalat in.

Även Indianernas Kenneth Bjerre och tyske Martin Smolinski har kvalat in till VM-serien, medan Tai Woffinden, Jaroslaw Hampel, indianföraren Niels-Kristian Iversen, Greg Hancock, Nicki Pedersen, Emil Sajfutdinov, Matej Zagar och Darcy Ward säkrade sina VM-platser genom att sluta topp åtta i årets GP-serie.

Även 2014 års VM-kalender är nu klar. Det är förvisso fortfarande frågetecken för Europapremiären i polska Bydgoszcz. VM-serien startar för tredje säsongen i rad på Nya Zeeland, den här gången den 5 april. Nytt i kalendern är också att Finland får en VM-deltävling, i Tammerfors, och att Målilla återkommer på bekostnad av Göteborg.

De svenska VM-tävlingarna avgörs i Målilla den 14 juni och på Friends arena i Solna den 27 september. VM-finalen körs i polska Torun den 11 oktober.

Mer läsning

Annons