Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi gav bort guldet"

Han har varit Indianernas största utropstecken under hela säsongen.
Efter finalförlusten i Kumla förvandlades Joonas Kylmäkorpi till ett frågetecken.
– Det går inte att skylla på oflyt. Kalla det dåliga nerver eller vad som helst. Vi gav bort det här guldet, säger han uppriktigt.

Annons

När alla letade ursäkter i depån satt Joonas Kylmäkorpi med sänkt huvud och suckade tungt.

– Jag tycker inte man kan skylla på otur och strul med mera. Touch the tape och allt vad det var handlar inte bara om oflyt. Allt känns bara jävligt tråkigt, säger Kylmäkorpi.

– Men jag är inte besviken på mig själv över huvud taget. Du får fråga de andra i stället varför vi inte vann den här finalen. Jag har gått från en sketen reserv till en av elitserien bästa förare. Jag kan inte vara mer än nöjd med min säsong i år. Nu hoppas jag få stanna i Indianerna även nästa år.

Inställt guldfirandeSamtidigt som Piraterna firade vilt inne på Sannahed ställde Indianerna in sitt tilltänkta guldfirande på Folkets hus i Kumla.

Simon Gustafsson hade motorproblem och nådde bara upp i fem poäng på fyra heat. Finalserien blev en stor besvikelse för den unge hemmafavoriten.

– Det är bara att erkänna att jag har underpresterat något så fruktansvärt i år. Tyvärr är det så. Den här gången var det fel match som det strulade för oss. För min del stannade bara motorn och vi hittade aldrig felet. Sånt jäkla jobbigt slut, det här är det tyngsta jag varit med om hittills i karriären.

"Får se om jag blir kvar"

 Simon Gustafsson var bara ett år när Indianerna 1991 vann sitt senaste guld. Nu får han fortsätta drömma.

– Det blir bara direkt hem till Örebro nu. Jag kommer säkert att sitta hemma och bara klia mig i huvudet fram till klockan sex i morgon bitti. Det känns som en sådan kväll. Sedan får vi se hur det blir nästa år och hur de nya reglerna blir. Om jag blir kvar i Indianerna eller inte.

 "Förlorade redan i tisdags"

I ett hav av besvikelse fanns det en Indian som var någorlunda positiv. Gzegrorz Zengota tog skadade Ryan Sullivans plats och noterades för fem poäng på fyra i heat. I sitt blott andra framträdande i Kumlalaget den här säsongen.

– För mig var det inget lätt läge att komma in. Jag har inte kunnat förbereda mig så mycket som jag hade hoppats och jag mötte dessutom världsmästaren Hancock tre gånger den här kvällen. Men egentligen kändes det som om vi förlorade den här finalen redan i tisdags. Tolv poäng back och Sullivan skadad slet mycket på laget. Jag tror och hoppas på ett revanschår nästa säsong.

Mer läsning

Annons