Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 "Vi har en chans"

Klicka här för att läsa allt inför kvällens match mellan Elit Vetlanda och Piraterna.

Annons
Stefan Andersson i Piraterna.

Stefan Andersson, lagledare, Piraterna:

– När jag varit med i Piraterna har vi som minst förlorat med 18 poäng borta mot Vetlanda. Men nu tycker jag att vi har en chans. Vi vann i Gislaved och var bra på deras långa bana. Jag tror vi har chans i Vetlanda också och i år är vi starkare efter paus. Det är svåraste matchen på hela året, men hittar vi rätt från början kan det gå. Förarna vet hur tufft det är, men om det går bra är det väldigt roligt att åka där. Vi ska göra allt för att göra en bra match.

Fredrik Staaf, lagledare Elit Vetlanda:

– Till att börja med ska vi vinna matchen. Det gäller att börja i rätt ände. Sedan får vi ha delmål under matchens gång. Piraterna är ett annat lag nu, laget passar lite bättre för att åka på lång bana. Janowski tror jag kommer att spela en viktig roll, han är duktig på längre banor. Många har bra form, som Anton och Greg, och Piraterna är mer ett långbanelag nu. För oss är det viktigt att vi kan köra bra på hemmabanan inför slutspelet. Men det är ingen som tänker på serieseger.

Läget i Elit Vetlanda:

Laget drabbades hårt av Martin Vaculiks vurpa när det blev tiopoängsförlust på Dunteberget i tisdags. Det gick inte att ersätta honom när han startade på reservpositionen. Nu är Thomas H Jonasson reserv och Vaculik kör som nummer fyra. Det tror Fredrik Staaf blir en jättefördel att ha Jonasson på reserven. Många Vetlandaförare har haft en lugn helg och många har inte kört på en vecka. Storstjärnan Jason Crump är på väg mot fjolårsformen och är på väg tillbaka mot något riktigt bra.

Läget i Piraterna:

Laget har självförtroende efter tiopoängs segern hemma mot Vetlanda förra veckan. Nyblivne VM-deltävlingsvinnaren Greg Hancock och även Antonio Lindbäck har kört bra, liksom Jonas Davidsson. På måndagen körde Linus Sundström in 14+4 poäng i engelska andraligan med Ryehouse. Lagledaren Stefan Andersson hoppas att laget kan spinna vidare på hemmasegern mot Vetlanda och visa samma attityd igen. Troligen värvar Piraterna in polacken Michal Szczepaniak som backup inför SM-slutspelet, i stället för Emil Sajfutdinov.

Så kör Elit Vetlanda:

1) Lee Richardson, 2) Janusz Kolodziej, 3) Jaroslaw Hampel, 4) Martin Vaculik, 5) Jason Crump, 6) Thomas H Jonasson, 7) Jonas Messing, 8) Jacob Thorsell.

Så kör Piraterna: 1) Rafal Dobrucki, 2) Robert Kosciecha, 3) Greg Hancock, 4) Jonas Davidsson, 5) Antonio Lindbäck, 6) Linus Sundström, 7) Maciej Janowski, 8) Tomas Bäck.

Mer läsning

Annons