Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zorro" kraschade i 90 kilometer i timmen

Han kraschade in i sargen i 90 kilometer i timmen, blev liggande en lång stund – men reste sig och körde in en viktig tvåa i omstarten.
Magnus ”Zorro” Zetterström har varit med förr.
– Det är adrenalinet, flinar han efter måstesegern mot Valsarna.

Annons

Olyckan var ett framme i det nionde heatet. Redan i den första kurvan åkte Magnus ”Zorro” Zetterström omkull efter att ha blivit påkörd av Valsarnas Daniel Nermark.

- Han fick fäste på cykeln och skenade iväg och körde in i sidan på mig. Det var ingen olycka som var med meningen. En ren olyckshändelse, berättar Magnus ”Zorro” Zetterström.

Men ”Zorro” blev liggande och det blev tyst på läktarna. Han låg kvar där i cirka fyra minuter innan han till slut reste på sig till publikens jubel.

- Såklart det kändes i kroppen. Åker man i omkull i 90 kilometer i timmen så känns det.

Daniel Nermark blev utesluten till omstarten och de flesta på läktarna räknade nog med att ”Zorro” skulle stå över. Men Indianernas stålman har varit med förr. Han har bland annat brutit ryggen två gånger och varit med om en rad andra olyckor under sin karriär. Så han tvekade inte att ställa upp i omstarten. Och där körde han in en viktig tvåa, strax innan paus.

- Det är adrenalinet, säger han och ler. Närå, men man känner sin kropp ganska så bra vid det här laget. Det kändes rätt att köra omstarten.

Annars fick Indianerna en drömstart på matchen. Man inledde med två raka femettor mot Värmlandslaget. Men efter heat sju var ställningen 25-17 och lite nerv i matchen. Men i det efterföljande heatet körde Grzegorz Walasek in en viktig trea och efter det följde laget upp med en skön femetta – och matchen kändes avgjord. Till slut kunde Indianerna vinna med 20 poäng.

- Det var en pliktskyldig seger vi tog i kväll. Vi visade vart skåpet skulle stå. Tyckte att vi körde stabilt överlag, analyserar ”Zorro”.

Nu återstår tre matcher på säsongen. Dels bortamötet mot Valsarna om en vecka, och dels två matcher mot sistplacerade Rospiggarna.

Tre ytterligare pliktskyldiga segrar?

- Ja, det känns som det. Samtidigt är vi lite beroende av hur det går i de andra matcherna.

Indianerna har inte gjort någon bra säsong. Hittills. Och slutspelsplatsen är i fara.

- Säsongen är en missräkning. Framförallt har bortasnittet varit alldeles för dåligt. Men lyckas vi nå slutspel så är ju trots allt målet uppnått.

Hur bedömer du chanserna att nå slutspel, 50-50 eller?

- Det är inget jag vill spekulera i nu. Nu fokuserar vi på en match i taget och hoppas att andra resultat går vägen, säger Magnus ”Zorro” Zetterström.

Niels-Kristian Iversen skadade ena låret under en tävling i England i torsdags. Han kom till start i Sannahed på tisdagskvällen. Men hans insats var blek. Förutom en inledande tvåa så blev det två nollor och det 14:e heatet ställdes han över till förmån för Simon Gustafsson.

Men enligt Indianernas lagledare Dalle Andersson ska det inte vara någon för de kommande matcherna.

- Inte som jag har uppfattat det. Det är bara en blödning så det han behöver nu är att vila. Och det kommer han att göra i England där han också kommer att behandlas, berättar ”Dalle” som annars kunde pusta ut efter att vunnit måstematchen mot Valsarna.

- Vi tog för oss och var riktigt tuffa i körningen ikväll. Nu hoppas att jag att vi kör likadant i de resterande matcherna.

Mer läsning

Annons