Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zorro lämnar återbud – Thörnblom reserv

Magnus ”Zorro” Zetterström tvingas lämna återbud till fredagkvällens SM-final. Det innebär att Indianernas Mathias Thörnblom går in som reserv.

Annons

Den individuella SM-finalen i speedway har haft sin beskärda del av skadeavhopp. Sedan tidigare har Jacob Thorssell och Peter Karlsson tvingats kasta in handduken. Nu kan även Magnus ”Zorro” Zetterström läggas till den listan. Den förre indianföraren kraschade i England i måndags men kom ändå till start i Smedernas kvartsfinal mot Indianerna på Sannahed i tisdags.

Där blev det dock bara två heat och Zorros rygg håller inte för att köra SM-finalen.

– Natten har varit sömnlös och jag har för ont att kunna sitta på hojen idag. Det är ett jobbigt beslut att ta då jag sett fram emot denna dag eftersom jag tror att jag haft en stor chans att ge ett bra resultat i Vetlanda idag. Jag vet att jag inte gör mig och arrangören någon tjänst med att försöka köra halvskadad och tar därför detta beslut, säger Zetterström till aktuellspeedway.se.

Zetterström ersätts av Oliver Berntzon och som reserv kliver då Indianernas Matihas Thörnblom in. Joonas Kylmäkorpi får chansen som ordinarie och ytterligare indianförare att hålla ögonen på är Antonio Lindbäck som var i magisk form mot Smederna i tisdags. Örebroarna Simon Gustafsson och Fredrik Lindgren finns också med på startlistan.

SM-finalen körs 19.00 på fredagskvällen i Vetlanda.

Mer läsning

Annons