Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zorro: Målet är nu pallen

Magnus "Zorro" Zetterström kör i kväll i VM-seriens fjärde deltävling i Köpenhamn. Han ligger elva i totalställningen.

Annons
Magnus

Ingen hade trott det. Hur pass överraskad är du själv?

– Jag vet att kapaciteten finns men huvudanledningen till att det gått så bra är nog att jag tajmat det på rätt sätt. Min karriär har varit kantad upp och ner som en berg-och dalbana. Jag har vunnit SM-guld, blivit Europamästare och senaste skrällen var segern i GP-kvalet så jag är väl inte så förvånad.

Du började med fyra poäng i Leszno, det blev nio på Ullevi och elva i Prag där du nådde finalen. Nu undrar förstås alla vad det slutar med i kväll i Parken i Köpenhamn?

– För mig är målet nu pallen. Når jag pallen är nästa steg att vinna en GP-tävling, sedan att vinna hela serien. Det är ju så det fungerar. När jag sent i höst ska summera säsongen är jag säkert nöjd med inledningen, men nu är jag mitt i det och då är det bara att njuta och köra på.

Kan man säga att du har tappat respekten för alla stjärnförare?

– Snarare är det väl så att de gett mig respekt. Jag är en förare att räkna med.

Hur många av de elva banorna i GP-serien har du inte kört på tidigare?

– Det är lättare att säga hur många jag kört på. Jag har tävlat i Leszno, Bydgoszcz, Målilla och Torun.

Det är många lokala hopp i kväll. Ni är tre indianer i Parken, även Piotr Protasiewicz och Leon Madsen, samt en före detta indian, Fredrik Lindgren, vilket aldrig hänt tidigare. Vad betyder det?

– Jag tycker det är kul för föreningen, men det är en individuell tävling så vi går inte omkring och peppar varandra.

Om du inte vinner i kväll, vem vinner då?

– Har ingen aning. Det är jättesvårt att tippa. Om jag fått till en kanonstart i Prag så kunde jag ha vunnit. Men missar du lite i starten så är det lätt att hamna sist.

GP-ställningen

Så här är ställningen för de bästa efter tre deltävlingar:

1) Kenneth Bjerre, Danmark, 42, 2) Jaroslaw Hampel, Polen, 40, 3) Tomasz Gollob, Polen, 39, 4) Jason Crump, Australien, 33, 5) Nicki Pedersen, Danmark, 31, 6) Andreas Jonsson, Sverige, 30, 7) Emil Sayfutdinov, Ryssland, 27 (långtidsskadad), 8) Chris Holder, England, 26, 9) Greg Hancock, USA, 25, 10) Hans Andersen, Danmark, 24, 11) Magnus Zetterström, Sverige, 24, 12) Rune Holta, Norge, 23, 13) Fredrik Lindgren, Sverige, 19, 14) Chris Harris, England, 18.

Mer läsning

Annons