Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorcyklist krockademed en buss - omkom

(UPPDATERAD SÖNDAG 16:02) En 54-årig man omkom på lördagskvällen efter att med motorcykel ha kört in i en buss i Odensbacken.

Olyckan inträffade vid 17.50-tiden på riksväg 52 i höjd med bussgaraget i Odensbacken. Bussen påbörjade en vänstersväng in mot garaget, och den mötande mc:n lyckades inte bromsa tillräckligt snabbt utan körde in i sidan på bussen. Flera ambulanser och polis larmades till platsen.

En person omkom

De två personerna som färdades på mc:n, 54-åringen och en kvinna, fördes till USÖ. Enligt en kommuniké från sjukhuset omkom mannen av sina skador, medan kvinnan är lätt skadad och införd på intensivvårdsavdelningen.

- Busschauffören är svårt chockad efter olyckan, säger Jens Heide, inre befäl på Örebropolisen.

Polisen var länge kvar på platsen för att städa upp efter olyckan.

- Fordonen bärgades från platsen och kommer att undersökas för att vi ska kunna få reda på om något av dem haft några tekniska fel som kan ligga bakom olyckan, säger Jens Heide.

Olyckan ska inte ha lett till några större trafikstörningar i Odensbacken.