Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motordagen som får Fellingsbro att leva upp

En gång om året lever Fellingsbro upp som aldrig förr. Motordagen lockar tusentals besökare dessutom firar arrangemanget tioårsjubileum.

Annons
Veterantraktor. Anders Bergdahl från Villinge hade med sig en traktor från 1946-47, här med sonen Gabriel Bergdahl, fem år.

FELLINGSBRO. Det dova mullret från kraftiga V8-motorer får luften att vibrera. Tage Johansson från Fellingsbro har gått runt på träffen och tittat på bilar, motorcyklar och andra farkoster. Och nu har han fastnat för en Jaguar från 1955, jättefin tycker han.

– Det är mycket att se här, och det ligger mycket arbete bakom, säger han.

Från Kolsva kommer Meria Svan Edelsvärd som tillsammans med sin man Tommy Edelsvärd visar upp en gammal Chevrolet från 1934. Den kom i delar från sydafrika för ett par år sedan, och sedan dess har de rustat upp bilen på ett personligt sätt.

– Vi var här förra året också, vi är mycket ute och åker och Fellingsbroträffen är en bra början på säsongen, förklarar Meria.

Ute och åker gör också Anders Bergdahl från Svillinge sju kilometer norr om Fellingsbro, tillsamman med sonen Gabriel, fem år. Det handlar om en traktor, ”Chalmers” från 1946-47 som går på bensin/fotogen.

– Ja, jag har kört den hit, men snart ska jag åka hem och mjölka korna, berättar Anders som gått runt på träffen och tycker att det är mycket intressant.

I kväll fredag är det också dans till Elisa’s i ishallen.

Importerad. Den här bilen,
Rydell & Quick på plats på scen.
Välputsad. Blank motor som sitter i Meria Svan Edelsvärds och Tommy Edelsvärds Chevrolet 1934.
Besökare. Roligt att gå på träffen och titta tycker Tage Johansson från Fellingsbro, och beundrar här en Jaguar från 1955.
Många fordon. Närmare 600 fordon fanns på plats berättar initiativtagaren och mackägaren Peter Fryxell.
Veterantraktor. Anders Bergdahl från Villinge hade med sig en traktor från 1946-47, här med sonen Gabriel Bergdahl, fem år.
Antennpanter. Det gäller att hålla sig fast i farten.
Delar. Det fanns en del motordelar också, här Krister Karlkvist och Thomas Karlkvist från Guldsmedshyttan på jakt efter VW-bagge prylar.
Från sydafrika. Den här Chrevolet 1934 kom från Sydafrika i delar för ett par år sedan men Meria Svan Edelsvärd och Tommy Edelsvärd från Kolsva har rustat den. Hunden heter Milou.
Hästägare. Tomas Westman från Nora visade upp sin Ford Mustang 1968 HT.
Fransk bil. Citroen 2CV som Henrik Olsson äger, här i samspråk med Lasse Larsson som också äger en och Håkan Olsson.

Fellingsbro motordag

>> Firar tioårsjubileum.

>> ”Det började med fem bilar och lite korv” som mack- och markägaren Peter Fryxell säger.

>> Det är en kärntrupp på runt 15 personer som ordnar motordagen. På själva motordagen jobbar ungefär 35 funktionärer med arrangemanget.

>> I år var det närmare 600 fordon och 40 knallar. På scenen uppträdde Rydell Quick.

Annons