Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorstadion får nytt avlopp

Nu ska motorstadion fått nytt vatten och avlopp. Kommunstyrelsen beviljar föreningsbidrag.

Laxå motorklubb och Laxå kommun har diskuterat behovet av en kommunal vattenledning till motorstadion under många år.

Det finns vatten vid motorstadion redan i dag men detta räcker inte till vid stora evenemang.

I somras utökades verksamheterna på motorstadion när även Nerikes utbildningar började anordna halkkörningsutbildningar på området. Det innebär att både Nerikes utbildningar, Laxå motorklubb och Laxå flygklubb använder stadion.

Nu har politikerna i kommunstyrelsen bestämt att Laxå motorstadion och Laxå flygfält ska få ett bidrag som motsvarar materialkostnaden för en ny vatten- och avloppsledning, dock maximalt 200 000 kronor. Pengarna tas från kommunstyrelsens konto för oförutsedda utgifter ”till KS förfogande”. Bidraget gäller bara materialet, grävningsarbetet får föreningarna stå för.

I ett utlåtande inför beslut skriver näringschef Mats Fransson att det är en rimlig motprestation att kommunen bidrar ekonomiskt eftersom Nerikes utbildningar AB på egen bekostnad asfalterat om kommunens flygfält för 2,8 miljoner kronor.