Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP: Alla unga har rätt till en meningsfull fritid

Annons

Svar till signaturen ”Kvävd” (NA 17/3)

Det är med sorg och frustration vi läser din insändare. I Miljöpartiet är vi mycket tydliga i vilka normer och värderingar vi vill ska vara ledande inom idrotten och resten av föreningslivet.

Vi anser att all föreningsverksamhet som får kommunalt stöd ska vara förenlig med Barnkonventionen. Unga har rätt till en meningsfull fritid, oavsett klass, kön eller i vilket bostadsområde de bor i. Alla ska få vara med oavsett hur långt man kommit i sin idrottsliga utveckling och målet är livslångt idrottande och rörelse samt folkhälsa för alla.

Föreningar som selekterar och toppar sina lag ska inte ges ytterligare bidrag. För idrotten och föreningslivet i stort har en viktig roll i samhället.

Både för att öka fysisk aktivitet bland unga men också för att göra barn och ungdomar delaktiga i demokratiska arbetsformer där de själva kan påverka aktiviteterna. Men då krävs att idrottsföreningarna arbetar inkluderande.

Vi i Miljöpartiet har flera gånger uppmärksammat denna fråga i fritidsnämnden och hoppas att det idrottspolitiska programmet ska stärka kommunen att verkligen vidta åtgärder om vi märker att föreningar inte kan sköta detta. Barn ska inte fara illa inom idrotten!

Malin Bjarnefors

Miljöpartiet, ledamot i fritidsnämnden

Katarina Bååth

Miljöpartiet, ersättare i fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel