Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP: Mer ekologiskt i kommunens kök

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Mer ekologisk mat i skolan och äldrevården, kräver Miljöpartiet i Ljusnarsberg.

– Genom att öka andelen ekologisk mat så kommer vi i kommunen att höja kvalitén på maten samt att kvalitén inte kommer att påverka miljön negativt. Därigenom får vi fler vinnare i detta, säger Ronnie Edvardsson (MP) i ett pressmeddelande.

Nu ska MP jobba för att andelen ekologisk mat i kommunens verksamheter ökar. Partiet anser att detta är en service som ska erbjudas de unga och de äldre i kommunen. MP lyfter även fram att det idag finns kommuner som äger sin egen nötkreatur som ska serveras i skolkök och på äldreboenden och MP säger att de hoppas att Ljusnarsbergs kommun följer utvecklingen.

– Att öka den ekologiska andelen av mat med 10 procent per år är något som vi både tycker är rimligt att kräva och ett mål som vi ska nå upp till, säger Edvardsson.

Exakt hur stor andel av maten som ska vara ekologisk i kommunens verksamhet har inte MP ett uppsatt mål om.

- Att ha ett mål på100 procent är naturligtvis en önskedröm, men kanske i realiteten inte möjligt. Därför ser vi stegvis ökning med 10 procent per år som en bra start. Om några år så kanske vi kan slå oss för bröstet och säga att vi är nöjda med procentsatsen och att det ekologiska inslagets storlek inte enbart är tack vare att ekologisk mjölk serveras, säger Edvardsson.