Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Munskydden har utvecklats mycket

Replik

Torbjörn Ström 80 år, skriver i NA den 14 november att munskydd inte hjälper: ”... jag vet det mesta om dem... dessutom utbildad skyddsingenjör i Umeå 1983”. Forskning och utveckling av munskydd de senaste 15 åren är dock lavinartad och står gentemot Torbjörns uppfattning. I dag får vi istället förlita oss till exempelvis Staffan Normark, professor i smittskydd, i Malou Efter tio i TV4; ”Att coronaviruset är luftburet förklarar den här smittspridningen... Ett antal arbeten, påvisar fyra gånger högre dödlighet utan munskydd”. Smidiga P3 munskydd för 104 kr. skyddar till 99.9 procent den som bär munskyddet.

Nu är dock vi, som gemene man, utlämnade till att sätta vår tilltro till antingen det Torbjörn framför, alternativt världsomfattande forskning/dagsaktuell svensk forskning, i TV1, 13 nov.; ”Munskydd är ett elementärt skydd”. Vidare; ”Visir ska kombineras med munskydd, med bara ett visir så läcker partiklarna ut på sidorna”.

”James Bond Live and let die”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel