Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AC/DC

Annons

ROCK. Man ska förstås inte planera att anlita yrkesmördare för att röja människor ur vägen. Men trots allt blev man ju lite glad när AC/DC-trummisen Phil Rudd i början av november greps misstänkt för just det (anklagelserna avskrevs senare men han är fortfarande misstänkt för olaga hot och knarkbrott).

Ett visst mått av laglöshet har alltid varit en viktig ingrediens i bra musik. När dagens popstjärnor på allvar lägger tid på att artigt interagera med fansen via sociala medier känns det tryggt att det i alla fall finns kvar några miljonsäljande musiker som ger fingret åt allt. Herregud, Rudd dök ju knappt upp på inspelningarna av den här skivan och han struntade sedan i såväl videoinspelningar som fotograferingar.

Även innan Rudd-stormen blåste upp var det här ett speciellt album för AC/DC. Det är bandets första platta utan Malcolm Young, världens bästa kompgitarrist, som tvingades pensionera sig tidigare i år på grund av sjukdom.

Hur låter det då? Ja, precis som förväntat – riktiga rockband levererar alltid. Vi får ett par tuffa riff och några ännu tuffare låttitlar ("Got some rock roll thunder", "Baptism by fire"). "Rock or bust" är ingen omistlig skiva men den är inte heller ovärdig på något sätt.

Mer läsning

Annons