Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Döbling

Annons

Få har som Barbro Hörberg fångat en tidsepok så smakrikt i sina texter – ett svenskt 60- och 70-tal. Dessutom burna av enkla vackra sånger är det berättelser med potential av odödlighet. Barbro Hörberg har varit borta ur rampljuset sedan sin död, men som alltid med gott hantverk och stor känsla för det djupt mänskliga, kommer det förr eller senare tillbaka.

Den tiden är nu när Anna Döbling tagit sig an Barbro Hörbergs låtskatt. Varsamt väcker hon minnesbilderna till liv av en tid som i dag känns ljus och löftesrik, möjligen i ett nostalgiskt ljus, men mycket långt borta.

Barbro Hörberg hade en mycket speciell röst, mörk men ändå lätt på något vis som bidrog till den känsla av avslappnad närvaro, av känslig iakttagelse och människovärme, som även präglade texter där verkligheten gjorde ont på ett eller annat sätt.

Också Anna Döbling har en vacker karaktärsfull röst som visserligen är en annan än Barbro Hörbergs men som ändå fångar upp samma känsla i klassiska låtar som ”Det var en tjusig tid”, ”Sommarö” eller ”Med ögon känsliga för rött”. Hennes sång bärs dessutom av ett gäng duktiga musiker.

Denna månad uppträder Anna Döbling med den egenskrivna föreställningen ”Med ögon känsliga för allt – en berättelse om Barbro Hörberg”. Just nu i Stockholm men senare i vår med gästspel i Göteborg och Halmstad, medan höstturnén fortfarande väntar på sitt schema.

Mer läsning

Annons