Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric Saade höjdpunkt i show med svag julkänsla

Traditionell jul och barnvänlig pop. Familjens julkalas är varken mer eller mindre. Varje artist framför sin hit från Melodifestivalen.

Annons
Erics Saade fick ett enormt gensvar från den yngre delen av publiken.

Lotta Engberg, Sonja Aldén och de skönsjungande männen i The Fantastic Four tillgodoser den mogna publiken. Timoteij vänder sig till den något yngre. Medan Eric Saade älskas av barnen. Allt förpackat i ett glittrigt showpaket. Schlagerlåtarna dominerar.  Men den sanna julkänslan infinner sig aldrig riktigt…

Julstämning

Som sagt. Visst faller snön på storbildsskärmen i fonden. Tomteluvorna är på i sista numret som är ett julpotpurri. Och konfrenciern Stefan Jungqvist gör sitt bästa genom att inlevelsefullt ge sig i kast med Tomten av Viktor Rydberg. Men när Eric Saade kör sina poplåtar, med de suveräna dansarna bakom sig, finns där inte en gnutta jul.

Disneylåtar/julpsalmerShowen som helhet är fartig och snabb. Musiken består främst av poplåtar och julmusik av det svängiga slaget. En och annan ballad bryter av tempot och då är det främst Sonja Aldéns röst som lyser klarast. Med sin version av Franz Schuberts Ave Maria kommer hon nära publiken. Det är vackert och stämningsfyllt.

SmällkaramellenDen tycker jag att Sonja Aldén står för. Hon är säker – både på sin röst och sitt framförande. I Mariah Careys numera klassiska All I want for christmas is you visar hon vad hon går för som sångare och artist och den äkta julkänslan infinner sig i lokalen. Ska men däremot döma av publikens jubel är det Popular med Eric Saade som är kvällens höjdpunkt. Ingen kan sitta still till det numret. Framförallt inte alla barn som springer fram till scenen och fotograferar sin idol. Vilket gensvar!

Jullåtarna vi saknadeMan saknar att bli lite överraskad. Familjens julkalas är en traditionell och förutsägbar tillställning. På gott och ont. Man vet vad man får. Men det är för lite som sticker ut och bryter av. Dessutom hade det varit roligt att se Eric Saade i fler jullåtar än det han framför i det avslutande julpotpurriet.

Timoteij vände sig, liksom Eric Saade, till den yngre delen av publiken...

Mer läsning

Annons