Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunhild Carling stal showen från Sjögren

Christer Sjögrens julkonsert blev Gunhild Carlings. Sällan har ett affischnamn hamnat i en sådan skugga som denna kväll.

Annons

Aftonens obestridliga stjärna var multiinstrumentalisten från Skåne. Hon är inte bara osannolikt musikalisk, utan dessutom rolig.

Därmed inte sagt att Christer Sjögren på något sätt var en besvikelse. Han gav det som publiken förväntade sig och gjorde det med sedvanlig professionalitet. Till sin hjälp hade han som vanligt ett ytterst kompetent band och en fantastisk liten kör bestående av Johanna Strömblad, Malin Boqvist och Elin Johansson.

Malin Boqvist, örebroare, spelade också cello. (Hon ska för övrigt fira jul i Brevens Bruk, vilket jag gärna noterar). Orkesterns gitarrist, legenden Lasse Wellander, är också från Örebro, fastän Nora också vill räkna honom som sin.

JulstämningVisst. Julstämning rakt igenom och den ökade ju längre programmet fortskred. Avslutningen med John Lennons ”Happy Xmas (war is over)” var en riktig höjdare. Då kom också klass 5C från Karl Johans skola in på scenen och dynamiken mellan barnkören och Sjögrens bas var enastående.

Disneylåtar/julpsalmerRikligt med julpsalmer, ett fåtal disneylåtar. Lasse Wellander spelade ”Stilla natt” så att intet öga var torrt. Publiken fick sjunga med i ”Pärleporten” som visserligen inte är någon utpräglad julpsalm, men kändes rätt ändå. Extranumret ”O, Helga Natt”, ska givetvis sjungas av en tenor och inte av en bas. Nu räddades denna ultimata julpsalm av Gunhild Carling som avslutade med ett sagolikt trumpetsolo och Sjögren var förlåten.

Smällkaramellen

Höjdpunkten var när Gunhild Carling framförde ”Amazing Grace” på säckpipa. Jodå, hon spelar även detta udda instrument, liksom munspel och trombon och antagligen en radda andra instrument som inte fick plats i turnébussen. Jag gissar att hon får en egen julshow nästa år. Missa inte den!

Jullåtarna vi saknadeChrister Sjögren sjöng naturligtvis låtar som inte har något med julen att göra, utan mer som en hyllning till hans stora idol, Elvis Presley. Det gillade publiken. Däremot tror jag inte att man överlag uppskattade att huvuddelen av julsångerna sjöngs på engelska och inte på ärans och hjältarnas språk. Men här saknades inga jullåtar. Alla tänkbara fanns med.

Mer läsning

Annons