Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hot Chelle Rae

Annons

POP/ROCK. Det otäcka med Disneyrockarna i Hot Chelle Rae är inte att deras solskenspop är så välkammad att den får en korg med kattungar att se ut som en överfull förhörscell på Abu Ghraib-fängelset. Det otäcka med Hot Chelle Rae är inte att de är så överpeppat positiva att de får Ned Flanders att framstå som Molières Alceste. Det otäcka är inte att Ryan Follese har en tatuering på bröstet som inbegriper meningen ”sleep when I’m dead”. Det otäcka är inte han sjunger ”let’s party” och menar saft och bullar. Eller att han låter som en tolvåring. Det otäcka är att det funkar.

Singeln ”Tonight tonight” har sålt i fler än två miljoner exemplar och bandet vann pris som bästa nya grupp vid årets American Music Award-gala. Gruppens söndagsskolehits sätter sig i hjärnbarken som en harpun i ryggen på en knölval.

Förlåt mig, men jag måste använda ett utropstecken i nästa mening. Föräldrar, håll för öronen på era barn!

Två takter av det här och ni lär tvingas förklara varför livet inte ser ut som bilderna av paradiset i Jehovas Vittnens tidskrift Vakttornet. Abstinensbesvären efter en överdos gullerock av den här magnituden kan vara livslånga. Drogliberala rappare, suicidala metalband, rakblads-EMO – till och med Tokio Hotel – vad som helst är bättre.

Mer läsning

Annons