Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jill på Conventum - charmig, sexig och rolig

NA:s recensent ser en show som tvättar bort all eventuell präktighetsstämpel från Jill Johnson.

Annons

Så här skriver NA:s recensent Caroline Axelsson:

Vissa artister förknippar man bara med en låt eller ett uppträdande. För mig har Jill Johnson alltid varit den där långbenta sångerskan som stod på Melodifestivalens scen och sjöng ”Crazy in love” iförd en illorange tröja och en exceptionellt ful skotskrutig kjol. Snällt, lite tråkigt, lite tantigt. Eller som Jill Johnson själv uttrycker det i ett mellansnack där hon berättar att det genomförts en undersökning om vilka produkter hon förknippas med. Resultatet blev: ”Mellanmjölk, luddfilter och stödstrumpor.”

Under de dryga två timmar som showen ”Jill” håller på uppträder Jill Johnson, hennes fantastiska musiker och ett gäng dansare med ett genremässigt stort spann av låtar. Det blir rock, country, schlagerpop och storband. Och för många klädbyten för att jag ska hinna med att räkna.

Det är lustigt hur Jill får saker att funka som inte borde göra det. Där showen borde kännas väl egotrippad, som när scenografin består av stora skärmar som visar upp bildspel med enbart bilder på Jill, känns det snarare tvärtom. Jill tar precis den plats hon förtjänar. Eller när det i mellansnacket bjuds på trötta skämt om hängiga bröst och hur Jills kjol bara kommer bli kortare under kvällen. Hon lyckas på sin klingande skånska att leverera på ett sätt som inte alls känns trist och enformigt. Snarare blir det oemotståndligt charmigt. Asgarven från publiken är många under kvällen.

Bäst är showen när den skalas ned. När endast Jill och gitarristen Göran Eriksson gör en version av Doug Seegers hitlåt ”Going down to the river” är gåshuden inte långt borta. Det är synd att de intima numren inte är fler, för det är där Jill kommer till sin fulla rätt.

Efteråt inser jag att Jill har tvättat bort tråkighetsstämplen för mig. Hennes show är charmig, sexig, rolig och inte minst musikaliskt träffsäker. Ungefär så långt från mellanmjölk, luddfilter och stödstrumpor man kan komma.

Mer läsning

Annons