Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julgalan 2013

Julgalan bjuder på ett musikaliskt smörgåsbord där hitsen avslöser varandra. Showen körs tre kvällar på rad på Conventum, men det är olika artister som deltar.

Annons

På torsdagen stod Darin och Agnes för den största stjärnglansen fast publiken verkade uppskatta Lasse Berghagen mest.

Julstämning: Närmast obefintlig, men lite julstämning blev det under ett jullåtsmedley. Det här var mer nyårsparty eller som en extravagant Idolfinal med proffsartister som sjunger sina egna hits istället för nyblivna artister som sjunger covers. Eller för att citera sällskapet "det är samma upplägg som Ladies Night fast med ett jullåtsmedley istället för ett mellomedley".

Repertoa

r: Hits som sagt. "Release me" och "All I want is you" med Agnes, "Glorious" med Andreas Johnson, "Nobody knows" och "En apa som liknar dig" med Darin. Andreas Johnson och Brolle gjorde en utmärkt version av Mando Diaos "Gloria" och Lasse Berghagen sjöng "Ding dong" "En kväll i juni" och "Teddybjörnen Fredriksson" i en gospelversion. Plus ett jullåtsmedley, fler hits och så fick vi givetvis höra Cohens "Hallelujah" framförd av Brolle, Pauline och Jill Johnson.

Julpynt: Närmast obefintligt det med, men det hängde några adventsstjärnor i taket och stod små julgranar på borden. Men vad gör väl det när scenen har en upplyst trappa som kan blinka och fräsiga grejer som sprutar eld, rök och bränner av guldkonfettibomber. Sådana effekter är ju mycket coolare än traditionellt julpynt faktiskt.

Känsla: Julgalan bjöd på festkänsla, jag tror att många hade föredragit ett dansgolv istället för långbord framför scenen. Men det är en helkväll med julbord, show och efterfest med coverbandet Rydell och Quick och Nicke Borg från numera nedlagda hårdrocksbandet Backyard Babies som dj, så de som ville fick gott om chanser att dansa av sig julmaten.

Jullåtar vi saknade: Eftersom Julgalan inte var någon julgala i bokstavlig mening saknade jag egentligen ingen jullåt, medleyt med jullåtar som dök upp i mitten av showen kändes faktiskt lite malplacerat bland alla radiohits. Men jag hade älskat att få höra Agnes och Darin sjunga The Pogues "Fairytale of New York" tillsammans.

Mer läsning

Annons