Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Nause få dansgolvet att gunga

Till årets Campus 48h kommer houseduon Nause, för att bjuda publiken på sin egen musik och ”annat som är fett just nu”.

Annons
Jacob Criborn och Leonard Scheja i Nause.

Efter Rebecca Fionas succé på Sveriges klubbscener har det blivit dags för Rebecca Schejas lillebror Leonard Scheja och hans kompis Jacob Criborn att visa upp sig för den stora danspubliken.

Duon bildades 2008 och började med att remixa andras låtar, så småningom på uppdrag från olika skivbolag som snart upptäckte deras fallenhet för att göra dansvänliga mixar, som till exempel Britney Spears singel ”Hold It Against Me” som de gjorde tillsammans med Adrian Lux.

Musiken kom dock in i deras liv mycket tidigare än så. Båda har musicerande föräldrar att brås på. Leonards pappa är till exempel den kända konsertpianisten Staffan Scheja.

– Man kom inte undan om jag säger så. Jag fick börja spela piano tidigt. Men jag var mer intresserad av att leka. Så det blev inte så mycket öva, säger Leonard Scheja som samtidigt berättar att det ändå blev några års studier i Adolf Fredriks musikklasser som gav en bra musikteoretisk grund att stå på.

Förra våren släppte de sin första singel, ”Made of”, som sålde dubbel platina och blev en av sommarens mest spelade låtar. Nya singeln heter ”Mellow” kom tidigare i år och är helt instrumental.

– Vi är på gång med en version med sång men vi släppte en instrumental version först för att vi tyckte att den var så pass stark i sig själv, säger Jacob Criborn.

Succén gör att de nu kan ägna sig åt sin musik på heltid. Till Örebro kommer de med färsk musik på fickan, bokstavligt talat eftersom all musik finns lagrad på små USB-minnen, både egen och andras.

– Det blir väldigt mycket Nause på lördag, men även annat som är hett just nu, säger Leonard Scheja.

Som till exempel?

– Eeeh. Vi vill inte nämna någon speciell.

Vad betyder namnet Nause?– Ingenting egentligen. Vi spånade länge om vad vi skulle heta och så kastade någon ur sig Nause. Kort och bra. Det blev så bara. Och så rimmar det på house (skratt).

Vad skiljer er från andra dj:ar?– Kanske det att vi är väldigt aktiva på scenen när vi spelar. Andra står helt still medan vi verkligen bjussar på oss själva och öser på så mycket det bara går. Vi kan helt enkelt inte låta bli. Och jag hoppas och tror att det smittar av sig på vår publik.

Campus 48h 2012

FREDAG

LiveMaskinen

Rimon Ladoo

St Johns Dance

House

Jacob Trattner

Garmiani

Hip hop/R’n’b

Dj Dino

Sanjin Youthman

Dj/klubb

Don Pedro

Dregen

Dj Bäckasso

Hugo Kalm

LÖRDAG

Live

Timbuktu

Sportklubben

Stök

Norlie KKV

House

Nause

Sweat

Hip hop/R’n’b

Dj Pascal

Joey Fever

Dj/klubbCalling

Dj Ogo

Mackan Rosé

Mer läsning

Annons