Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succébandet från Live at heart är tillbaka

Förra gången Marulk besökte Örebro var det under Live at heart. Då blev det full pott i betyg och nu på lördag hedrar boogiehjältarna Klubb Kaktus med ett besök.

Annons

Vad kan man förvänta sig från det nya släppet?

Meny tog sig en pratstund med bandets trummis Esben Willems för att diskutera kommande plattan, relationen till den aktuella ”retrovågen” och varför skivsläpp är ett nödvändigt ont.– Det går mycket mer i riktning mot boogien på singeln ”Devils on a stroll”. Det är åt det hållet vi fortsatt utvecklas vilket nästan är som att gå tillbaka i tiden egentligen. Men det är det vi gillar. Det är stendumt. Men roligt!

När tror du att den kommer släppas?– Deadlines spricker ju alltid vid en produktion oavsett hur bra man jobbar eller vem man jobbar med. Men den mastras av Henrik Lypp här i dagarna och inom en månad eller två skulle jag säga att den släpps. Och när jag säger det så menar jag nog egentligen tre månader!

Känner du att Marulks musik passar in i den så kallade ”retrovågen”?– Nej, egentligen inte för att vara helt ärlig. Oavsett vilken musik man spelar så kopplas man alltid till en våg, en genre, en stad eller något fack. Nu råkar vi ju spela boogie rock’n’roll och när det är en retrovåg är det ju tacksamt. För skivbolagen i synnerhet då de får marknadsföra oss som ett retroband. Retrorock är ju ändå roligt och folk får faktiskt kalla oss för vad de vill.

Vad har man att vänta sig under en spelning med Marulk?– Fullt plöj hela vägen! Vi laddar allt vi orkar varje gång vi ska ut på scenen. Det är därför vi gör detta, för att få spela live. För att vara helt ärlig är ju plattan egentligen bara ett medel för att nå dit. Man ska ju självklart ha en platta i näven men det är alltid roligast att få spela live!

Mer läsning

Annons