Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket är bra i Örebro

Massmedia älskar att slå upp skandaler och misstag med stora rubriker medan förbättringar av invånarnas situation inte syns och hörs lika bra trots presskonferens efter kommunfullmäktigemöten.

Jag uppskattar till exempel:

att Sverige är en demokrati

att jag har yttrandefrihet

att jag trots hög ålder har fått en ny höftled

att äldre skyddas i coronatider

att Rynningeviken gjorts tillgänglig

att Naturens hus finns

att Wadköping lever

att Sommarroskogen blivit kulturreservat

att Karolinska gymnasiet med biologiska museet upprustats

att cykelvägar byggts ut och underhålls även vintertid med mera.

Det är viktigt att pressen inte ger en ensidigt negativ bild av vad som sker i maktens korridorer och därmed undergräver förtroendet för våra demokratiskt valda företrädare. Det är också viktigt att dessa informerar om vad som beslutas och varför.

Sällan har väl våra förtroendevalda stått inför svårare problem än nu. I dagens coronavirusläge med klimathotet hängande över oss måste det tas tuffa politiska beslut, som medför vissa olägenheter för medborgarna. Det krävs kraft, förstånd och mod av våra beslutsfattare och de behöver vårt stöd och vår tillit. Fel och brister skall naturligtvis påtalas med ett hyfsat språk men glöm inte att ge en ros till uppmuntran ibland.

Det ryktas att kommunfullmäktige i Örebro låter partipolitiken ta time out en tid för att arbeta och ta gemensamt ansvar för akuta krisfrågor. I så fall är det ett klokt beslut. Dags för en ”samlingsregering”?

I vår ofrivilliga ”karantän” kan vi lugn och ro tänka över hur samhället bör se ut när coronahotet är över. Vi har då ett gyllene tillfälle att rätta till de uppenbara brister, som avslöjas i dessa dagar. Vi behöver ett robust och rimligare samhälle, som det går att överleva och leva i. Hör av dig till politiken.

Intet ont, som inte har något gott med sig, sade en vis gamling i min barndom.

Ingevi Fall

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel