Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket återstår att göra på Vivallakullen - ni måste se helheten

Svar till ”SHMA” 3 juli

Vivallakullen blev lyckad, dock med några minus. Hur kan man göra ett sådant stort jobb och sedan inte gå runt och efter hur helheten ser ut? Det som står i pappren är säkert gjort men det är missar som ingen verkar ha reagerat på.

Främst, de två dåliga grillplatserna i närheten av trappan. Se bild. Så såg de ut innan upprustningen av kullen och så ser de ut nu. Ingen tog ansvar för att fräscha upp dessa. Två stentunnor med ett par bänkar och en heltrasig sittplats. Det skär i ögat, det skär i hjärtat och det skär i fattningsförmågan att inte någon reagerade på detta.

Det ska vara nergrävt många vårblommor. Tyvärr kräver de synnerligen starka ben att beskåda ty blommorna är dolda i kullens nedbuktning högst upp. Varför sattes de inte längs med trappans nedre del eller längs med delar av rundslingan? Då hade de lyst upp för alla. Varför var det inte någon som funderade på tillgänglighet?

Apropå tillgänglighet så har den stenmjölsbelagda gångslingan tagit stryk av de många stora fordon som kört på den. Frågan är om den fortfarande kan kallas tillgänglig för alla? Någon i kommunen som testat att köra rullstol runt? Fungerar den för synskadade?

Det har byggts parkering för bil och buss. Men inte för vare sig cyklar eller barnvagnar. Nu står de ofta fastlåsta i trappans nedre del. Varför tänkte inte någon bortom bilnormen? Cyklar aldrig kommunens tjänstemän?

Sist, låt nu kullen vara lite vild på sina ställen, låt det finnas skog runt omkring, låt det få finnas lite natur.

”Vivallabo”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel