Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket nytt i NA i höst: Nytt helgmagasin varje lördag och satsning på lokal sport

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

I höst blir vi ännu mer lokala och ger er läsare mer innehåll. Med våra nya ägare Bonnier News i ryggen är vi glada att kunna presentera en tydlig satsning både på papperstidningen och vår nyhetssajt na.se.

Lördag den 19 oktober är det premiär för vårt nya magasin NA Helg. En bilaga i ett mindre format med lite finare papper som kommer delas ut till alla prenumeranter varje lördag. NA Helg vänder sig till en bred publik och ger plats för lite längre fördjupande läsning i tänkvärda, underhållande och spännande ämnen. Lokala reportage med berättelser och intervjuer som går lite närmare inpå livet.

Med andra ord en riktigt maffig bilaga varje lördag.

Vi vet att det finns ett stort intresse kring allt som händer i Örebro centrum och i nöjes- och restauranglivet i länet. Därför inför vi en helt ny avdelning i den nya helgbilagan – cityliv. Vi kommer också skriva om skönhet, hälsa, mat, vin och resor. NA Helg ersätter vår nuvarande bilaga Bostadspuls men bostadsinnehållet med lokala hemma-hos-reportage och alla fastighetsförsäljningar flyttar med in i nya helgmagasinet. Det gör även tv-tidningen som vi idag publicerar på söndagar. Från den 19 oktober hittar du tv-tidningen längst bak i NA Helg. Dessutom bjuder vi på folkbildande inslag som månadsvisa kunskapstester, språktips samt frågor och svar. Med andra ord en riktigt maffig bilaga varje lördag.

Genomgående i vår satsning är att du som läsare ska få mer lokalt material.

Sportredaktionen gör i höst en större satsning på att bevaka fler idrotter och mer lokal sport. Vi har till exempel större fokus på Lindlöven och Kumla i hockeyettan och Lif Lindesberg i handbollsallsvenskan. NA gör också en storsatsning på innebandyallsvenskan. Vi sänder alla matcher med Lillån och Örebro på na.se. Samtidigt fortsätter vi satsningarna på Örebro Hockey och Örebro SK. Med konceptet Inside bevakar vi lagen varje dag. Vi gör numera mer från matcherna i tidningen dagen efter med krönikor, höjdpunkter och analyser. Vi fortsätter även att direktsända Kif Örebros bortamatcher på na.se.

Genomgående i vår satsning är att du som läsare ska få mer lokalt material. Det gäller alla avdelningar. Till exempel har vi fler lokala ledare idag och gör fler paketeringar av nyheter för att just du som läsare ska ha koll. På na.se får du varje morgon en summering av nattens nyheter. Samma sak gäller på kvällen. Då gör vi en sammanfattning av dagens nyheter. Inför helgen har vi nöjeskollen som guidar dig i såväl i kultur-, nöjes- som restauranglivet.

Vi vill vara det media som ger läsarna mest direkt efter att en nyhet blivit känd.

Våra reportrar bevakar Örebro län dygnet runt, året runt. När något stort händer är vi snabbt på plats och sänder tv direkt på na.se. Vi försöker också vara duktiga på att ge mest uppföljningar. Vi vill vara det media som ger läsarna mest direkt efter att en nyhet blivit känd. Men lika viktigt är vårt jobb att granska och avslöja det som inte fungerar i samhället. Där gör vi skillnad. När vi berättat om brister så leder det ofta till en förändring till det bättre. Vid sidan om nyhetshändelser och granskningar så är det de starka lokala berättelserna vi vill lyfta fram. Några av dem kommer du att få läsa i NA Helg.

Under hösten kommer vi också att satsa mer på kommenterande journalistik. Våra reportrar vet oftast mer än vad som ryms i en nyhetsartikel. Därför kompletterar vi nyheten med en krönika, kommentar eller analys som förklarar, fördjupar eller ger ett annat perspektiv. Vi räknar också med att presentera några nya krönikörer inom kort.

Mycket nöje!