Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket väsen för lite käk hos Petter

Uppståndelsen runt Petters hamburgerrestaurang Käk får oss i Lunchpatrullen att hoppas på ett riktigt burgarställe. Vi blir besvikna.

Annons

Låt oss slå fast det med en gång: medlemmarna i Lunchpatrullen är som alla andra – mycket förtjusta i hamburgare. Just nu drar det dessutom en burgarvåg över landet, och det finns ett otal restauranger i stan som vi har testat: Burger Love, Texas Longhorn och så favoriten Texas Star, för att nämna några.

Så med tanke på den uppståndelse det var innan Petter drog i gång spisen på sin restaurang Käk i Saluhallen, hade vi skyhöga förväntningar på vad vi skulle bli serverade. Till exempel hade ju Örebro kommun planer på att bygga en paviljong åt honom på Järntorget som han skulle hyra för sitt matställe.

Vår kollega Oskar Schriever-Abeln har ju redan varit och prövat hans mat i Stockholm, men patrullen håller sig till restaurangen i Örebro.

Man kommer inte ifrån att Petter har valt rätt placering för sitt ställe. Saluhallen har hittat en skön stil och det är alltid trevligt att gå dit, till och med nu när den byggs om för att rymma en ny italiensk krog. Käk passar fint in. Med sitt graffitimönster känns det modernt. Kockarna står öppet och lagar maten, fräscht.

Det är först när vi ska beställa som det börjar kännas svajigare. Vi har svårt att förstå vad som finns på menyn, kanske för att det faktiskt bara finns ett par vanliga burgare att välja mellan och en vegetarisk. Vi har nog förväntat oss mer.

För 99 kronor finns ”Månadens Burgare”, ”Cheeseburgare” eller en vegetarisk variant. Till det serveras pommes och läsk. Vill man ha dipp till, får man lägga till en femma, och kaffe kostar ytterligare en tia.

Hamburgarna är fint paketerade i ordentliga små paket. Men när man öppnar dem är de så väldigt ordinära att vi nästan kommer av oss, dessutom ganska små. Brödet är visserligen penslat vackert glänsande, men smakar just ingenting. Månadens burgare är kryddad med aioli – vitlöksmajonnäs – och det är ju alltid gott. Men sedan tar det stopp, det smakar inte mer än så. Cheeseburgaren har inte ens den lilla piffen och smakar bara väldigt slätstruken burgare.

Experten på vegetarisk mat däremot, är nöjd. Han menar att andra hamburgerkedjor missförstår vegetarianerna helt och serverar burgare på potatis och ärtor, medan Käk faktiskt har förstått att de vill ha alternativ som ger vegetarianerna möjlighet att äta hamburgare på riktigt.

Alla burgarna kommer med pommes frites, och även om portionen är ganska liten, så är de spröda och fina, smakar bra, helt enkelt.

Det är bara det att när man får betala 114 spänn för en lunch med kaffe – då vill man att den ska smaka mer än bara bra.

Poäng

9 poäng.

Service: 3

De som jobbar där är glada och trevliga och det är trevligt att det är öppet in till köket. Men det är oklart skyltat och vid något tillfälle känns personalen mer intresserad av varandra än av kunderna.

Mat: 3

Slätstruket. Det smakar absolut inte illa, men inte heller anmärkningsvärt gott. Men dippsåsen aioli är god och pommesfritesen klarar testet: att vara så fint friterade att de går rakt av när man bryter dem.

Meny: 2

Två vanliga burgare och en vegetarisk? Vi förväntar oss lite mer spännande inslag på en burgarkedja med så hög svansföring.

Extra: 1

Absolut inget extra, till och med kaffet kostade extra. Men en poäng för miljön, saluhallen är trevlig.

Annons