Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: 18-årig vänsterpartist misstänks för grov misshandel 

Den 18-årige mannen från Örebro som har kopplingar till den Revolutionära Fronten och som misstänks för en grov misshandel är även medlem i Vänsterpartiet.
Just nu är han suspenderad – och på partiets kongress i helgen kommer man besluta om hans framtid.
- Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler till NA. 

18-åringen greps i samband med en razzia i november mot flera personer i Mellansverige som har kopplingar till den våldsamma vänsterorganisationen Revolutionära Fronten.

Han misstänks för en grov misshandel den 14 september när nazistpartiet Svenskarnas Parti anordnade en demonstration i Stockholm.

Åklagare Carl Mellberg vill inte gå in på närmare detaljer i fallet, men 18-åringen misstänks för misshandeln tillsammans med sex andra personer. Mannen är inte frihetsberövad i nuläget men åtal förväntas komma i mars.

I helgen har Vänsterpartiet kongress i Stockholm. En av punkterna rör 18-åringens suspendering.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Så fort vi fick reda på att han misstänktes för det här våldsbrottet suspenderade vi honom. Vi tycker det är viktigt att markera att vi tar avstånd från all typ av våld, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler till NA.

– Han fortfarande misstänkt för brottet och inte dömd. Vi har inte lyckats få tag på honom, varken via telefon eller rekommenderat brev. Så länge vi inte haft en dialog med personen kan vi inte bara stänga av honom, fortsätter Etzler.

Sedan tidigare är Ung Vänsters ex-ordförande Markus Allard utesluten ur partiet, bland annat efter att ha uttryckt sympatier för just Revolutionära Fronten. Enligt uppgifter till NA har 18-åringen varit medlem i Vänsterpartiet i drygt ett år. Suspenderingen innnebär att mannen är avstängd i partiet tills vidare.