Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: "Berra" lämnar ÖSK

Bertin Zé har under sin tid i ÖSK blivit en stor publikfavorit på Behrn arena. Men årets säsong är hans sista i klubben.
- Jag måste lämna för att få speltid, säger Bertin Zé till NA.

Bertin Zé, 21, värvades till ÖSK inför säsongen 2008 och har under sina år i klubben blivit något av en kultfigur bland fansen. Det bevisar bland annat den Facebook-grupp som skapats med budskapet "Rädda Berra" som i dagsläget har 240 medlemmar. Även en t-shirt med "Berras" ansikte på finns till försäljning bland Kubanernas souvenirer.

Kameruniern, som har fått sparsamt med speltid den här säsongen, sitter dock på ett utgående kontrakt som inte kommer att förlängas. Därmed står det helt klart att han är en förlorad spelare för ÖSK.

- Jag måste lämna för att få speltid, säger Bertin Zé till NA.

ÖSK hade däremot gärna velat behålla mittbacken.

- Vi erbjöd "Berra" en förlängning men det tackade han nej till. Med tanke på att vi inte kan garantera honom mer speltid nästa säsong har vi förståelse för att han vill söka en annan klubb, säger sportchefen Lennart Sjögren.

Eftersom att Michael Almebäck är avstängd i säsongens sista match mot Trelleborg talar mycket för att "Berra" ändå får speltid i sin avskedsmatch.

- Jag hoppas på det. Det vore ett bra avslut, säger han.

En som också lämnar ÖSK är den irländske anfallaren Anthony Flood, som under sommaren skrev på ett halvårskontrakt. Flood har gått skadad större delen av hösten och har inte infriat förväntningarna.

- Han åker tillbaka till Irland redan imorgon, berättar Sjögren.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!