Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Crespo klar för Häcken – presenteras i veckan 

Alhassan "Crespo" Kamara är inne på sin sista vecka som ÖSK-spelare. Inom kort kommer han presenteras som Häckens spelare.

Annons

Sedan en månad tillbaka har det stått klart att Alhassan "Crespo" Kamara och ÖSK inte längre förhandlar om ett nytt kontrakt. Därmed sitter anfallaren på ett utgående kontrakt och frågan var bara om han skulle lämna klubben nu eller efter säsongen.

Den 19 juni var Sport-Expressen först med att berätta att Crespo var överens om de personliga villkoren med BK Häcken och att det därmed kommer bli hans nästa klubb. Så blir det också. Enligt uppgifter till NA kommer Crespo att köpas loss från sina sista månader på kontraktet och presenteras som Häcken-spelare senare i veckan.

Han kommer, enligt NA:s uppgifter, att presenteras redan innan matchen på söndag då just Häcken står för motståndet. Han kommer dock inte vara tillgänglig för spel mot ÖSK i den matchen. Det svenska transferfönstret öppnas på fredag.    

– Jag vill inte kommentera någonting förrän det är bekräftat. Vi får se om jag har spelat min sista match eller om det blir några till under hösten, säger Crespo.

Han berättar dock

att han precis fått klart med sitt svenska medborgarskap.

– Jag har hämtat ut mitt pass och det känns jättebra. Med enbart ett afrikanskt pass stöter man tyvärr på många problem när man är ute och reser. Jag har fått vänta många timmar på flygplatser för att det har varit strul med passet och att folk har varit misstänksamma mot mig. Det här kommer underlätta mycket, säger Crespo som ansökte om svenskt medborgarskap i mars 2015.

Några ambitioner att slå sig in i det svenska landslaget har han dock inte. Av den anledningen att han redan gjort landskamper för sitt Sierra Leone.

– Nu har jag dubbla pass och siktar på att fortsätta representera Sierra Leone även i framtiden, säger Crespo.

ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark vill inte heller bekräfta NA:s uppgifter:

– Jag har inget nytt att tillägga i nuläget, så fort allt är klart kommer ni att få veta.

Crespo fick hoppa in i den 84:e minuten i förlustmatchen mot Malmö i måndags. Han har gjort fem matcher från start den här säsongen och svarat för ett mål.