Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Eco värvar tillbaka stjärnan

2012/13 spelade han mest av alla i Eco Örebro. Nu värvar klubben tillbaka Brandon Barton från Umeå.

Brandon Barton, som så sent som på fredagskvällen gjorde sista matchen på sitt korttidskontrakt med ligamotståndaren Umeå, är alltså klar för Eco Örebro.

På lördagen tog den 26-årige Luleåkillen, som kan spela både som point guard, shooting guard och small forward, tåget till Örebro. Han missar söndagens hemmamatch mot Borås, men kan göra debut borta mot LF i nästa omgång, tisdagen den 25 november.

– En spelare som stärker våra möjligheter att vinna matcher. En mycket bra basketspelare och dessutom en jättebra personlighet. En ledare på och utanför planen, säger Eco Örebros ordförande Stefan Johansson och fortsätter:

– Han är väldigt försvarsstark, men också väldigt atletisk, vältränad, snabb och explosiv. Dessutom är han väldigt användbar eftersom han kan spela på tre positioner. Det är ovanligt, men Brandon är 190 centimeter lång, atletisk, har bra skott och bra bollkontroll, och därför klarar han av det.

Förutom att laget missade slutspel hade Brandon Barton två riktigt bra år i Eco Örebro.

2011/12 snittade han drygt 25 minuter per match över 36 omgångar och satte 366 poäng, och 2012/13 utsågs han till lagkapten, snittade mest speltid av alla (33 minuter och 43 sekunder per match!) och tredje mest poäng (385).

Efter åren i Eco gick Barton till LF, där han fick en mindre roll. Snittade knappt 16 minuter och mindre än fyra poäng per match förra året. Årets säsong inledde han i slovakiska ligalaget Prievidza, men efter tre veckors konvalescens på grund av ett stukat ledband i ena knäet bröts kontraktet, och Barton har de tre senaste veckorna spelat i Umeå.

Men efter åtta matcher, knappt tio minuter i snitt och totalt bara fyra poäng blev det alltså ingen fortsättning för norrlänningen i Ecos bottenkonkurrent.

– I Umeå har Brandon fått kämpa för att komma ikapp. Senast han var hos oss snittade han väldigt höga siffror, och han kanske inte är där i dag, men han är definitivt en stark kugge i en rotation, och sedan kan han växa in i det därifrån, säger Johansson.