Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Fel i STCC-reglementet

Startordningen i STCC görs om. Men en miss gör att förändringen ännu inte finns med i reglementet. Nu skrivs det om.

Annons

Efter hård kritik från framför allt toppförarna ändras regler för startordningen till årets STCC-säsong.

Den omvända startordningen flyttas från första till andra heatet för att undvika att toppförare som kvalar bra ska kraschas bort när de startar långt bak i första heatet och då får hela helgen förstörd. Nu får de snabbaste förarna i stället starta långt fram i det första heatet, och eventuella krascher i det andra heatet, där de startar längre bak påverkar bara resultatet i det racet.

Men nu kan NA avslöja att STCC-organisationen missat att skriva in den viktiga regeländringen i reglementet.

– Det stämmer. Det är en miss från våra tekniker, och vi kommer att skicka ut en bulletin om detta inom kort, säger Robin Nilsson, kommunikationsansvarig på STCC AB.

Trefaldige mästaren Fredrik Ekblom, 44, från Örebro är mycket nöjd med förändring. Som bäste kvalförare drabbades han stenhårt av fjolårets regler när han vid flera tillfällen blev avkörd och tappade massor av dyrbara poäng på att starta långt bak i förstaracen.

– En jättebra förändring. Som det var förra året kunde jag ha skitit i att köra förstaracen, det hade jag tjänat poäng på i slutändan, säger Ekblom.

Läs mer om regeländringen och STCC-testerna på Knutstorp i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!