Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Gerzic klar för ÖSK

Nu är det klart: Nordin Gerzic är muntligen överens med ÖSK och klar för comeback i klubben – och han kan göra debut redan i onsdagens match mot Jönköpings Södra.

Nordin Gerzic och IFK Göteborg är muntligen överens med Örebro SK om en utlåning över hösten. Comebacken kan ske redan i onsdagens match mot Jönköpings Södra.

– Det är signaturer och pappersarbete som återstår, men förhoppningsvis ska Nordin vara uttagningsbar under onsdagen, säger ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark till NA.

När Nordin Gerzic såldes till den allsvenska storklubben i januari 2012 var det en av ÖSK:s största försäljningar på senare år. Enligt uppgift betalade IFK Göteborg drygt fem miljoner kronor för mittfältarens påskrift. Avtalet gällde fyra år och Nordin Gerzic var tänkt att bli en viktig kugge i nye tränaren Mikael Stahres lagbygge som genast fick smeknamnet ”Real Göteborg” på grund av den storsatsning klubben gjorde inför förra säsongen.

Men 29-åringen har inte haft någon lyckad tillvaro i Göteborg. Han har drabbats av återkommande skador och fått ägna en hel del tid åt rehab. När han väl fått chansen har det i bland varit på ovana positioner som yttermittfältare. På senare tid har Gerzic allt oftare varit petad. I fjol startade Gerzic i tolv allsvenska matcher, i år sex – men i samtliga fall har han också blivit utbytt. När IFK Göteborg i helgen vann mot Häcken fanns Gerzic inte ens med i truppen.

- Han har varit i en av Sveriges bästa klubbar och det är en oerhört bra miljö för en spelare att vara där. Jag är övertygad om att vi får tillbaka en Nordin som är ännu bättre, säger Magnus Sköldmark.

Enligt vad NA erfar har 29-åringen under en tid varit "första prioritet för ÖSK-tränarna" och när Nordin själv samtyckte till lösningen började ÖSK arbeta allt hårdare för att få hem sin stjärna.

- Det är klart att vi har tittat på hur vi ska hitta lösningar i truppen. Samtidigt har vi lagt märke till hans situation i Göteborg och det har gett oss den här möjligheten. Det är jättekul.

- Men det har blivit väldigt skarpt de senaste dagarna, framför allt de senaste 48 timmarna, säger Sköldmark.

En stark orsak till återkomsten är den goda relation som ÖSK-tränaren Alexander Axén haft med mittfältaren ända sedan deras gemensamma tid i Rynninge 2003–2006. När Axén 2008 tillsammans med Sixten Boström blev tränare i ÖSK var Nordin Gerzic en spelare som han fick med sig och utvecklade till en allsvensk stjärna.