Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Här spelar Emra i höst

Förre ÖSK-talangen Emra Tahirovic är redo för en närmast sensationell comeback. NA kan avslöja att han är klar för en ny klubb.

Den 26 januari berättade NA för första gången att den förre ÖSK-talangen Emra Tahirovic plötsligt, efter nästan två års tystnad, dök upp och provspelade med FC Wil, som spelar i den schweiziska andraligan, och dessutom gjorde mål.

Den numera 25-årige Tahirovic (som fyller 26 den 31 juli) som har haft en brokig karriär sedan han lämnade Halmstad för först Lille och sedan FC Zürich, följde upp det med att göra mål i en ny träningsmatch några dagar senare.

Sedan blev det tyst kring Emra, för den här gången. Trots målsuccén så blev det ingen övergång till Wil, men det ska ha berott på att den schweiziska klubben redan hade fyllt sin kvot gällande antalet utländska spelare.

I slutet av maj dök Emra upp hos FC Wil igen och gjorde två mål i en träningsmatch . Och så sent som i fredags berättade NA att Emra hade gjort totalt tre mål på ytterligare två träningsmatcher för FC Wil.

I söndags spelade Tahirovic 63 minuter när FC Wil mötte FC Thun, från schweiziska högstaligan, i en träningsmatch. Thun vann dock med 3–0.

På onsdagen fick Emra hoppa in i halvtid när Wil mötte förra säsongens ligakonkurrent FC Aarau i en träningsmatch. Men Aarau, som vann andraligan förra säsongen, vann matchen med hela 8–0.

Nu kan NA avslöja att Emra Tahirovic kommer att spela för FC Wil den kommande säsongen.

– Det stämmer, Emra kommer spela för FC Wil säsongen 2013/2014, säger klubbens pressansvarige Patrick Bitzer till NA.

Räkna med fler rapporter om Emra inom kort.